’t Olde Ambaecht

Hoorn Terschelling

Aan de rand van de Terschellinger polder in Hoorn rookt Hans Ditzel -ambachtelijk- kleine hoeveelheden makreel, paling en zalm op authentieke wijze in houten rookkasten.

Aan de rand van de Terschellinger polder in Hoorn rookt Hans Ditzel -ambachtelijk- kleine hoeveelheden makreel, paling en zalm op authentieke wijze in houten rookkasten. Hans wil het oude ambaecht van het visroken in ere houden. De overgrootvader van Hans was Marinus Ditzel; zalm- en palingvisser op de IJssel bij Doesburg. Marinus rookte in houten kasten zijn eigen vangst, dat was toen vooral een conserveringsmethode. Hans heeft het visroken voor de smaak ontwikkeld. Je zou kunnen zeggen dat Hans de ambachtelijke rookwijze tot rookkunst verheven heeft. Hans’ manier van visroken staat garant voor een unieke geur- en smaakbeleving, plus mooie verhalen.

Hans en Quirina vinden het leuk als u langskomt voor een ambachtelijk gerookt visje, een workshop visroken voor het goede doel of één van de andere proeverijen. Meer over de activiteiten in de jaaragenda. Voor info of reserveren belt u 06-37179219

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je ’t Olde Ambaecht

Tordelenweg 10
8896 JK Hoorn Terschelling
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.