De Eemstuin

Uithuizermeeden

In het noorden van Groningen, onder de zilte lucht van de Waddenzee, telen Liz en Jouke groente op biologisch dynamische wijze.

In het noorden van Groningen, onder de zilte lucht van de Waddenzee, telen Liz en Jouke groente op biologisch dynamische wijze. Dit betekent: niet alleen werken met en op het land, maar ook het zoeken van de verbinding met alle levende wezens, de bodem, jezelf, de aarde, en zelfs de kosmos.

Deze manier van tuinieren maakt je heel bewust van je plek, je bent onderdeel van een groter geheel. Dat geeft een gevoel van grote verbondenheid. Op het land worden zo’n 50 verschillende gewassen geteeld met behulp van een grote groep vrijwilligers. Elke vrijdag wordt de groente direct aan de consument verkocht op de Vismarkt in Groningen. Tevens bezorgt De Eemstuin 100 groente pakketten in de stad en op het Hogeland.

Sinds kort werkt De Eemstuin met agroforestry. Tussen alle teelt zijn fruit- en notenbomen aangeplant op rijen, met als doel het verhogen van de biodiversiteit. Tevens brengt het luwte voor de gewassen en kan er straks heerlijk fruit geoogst worden van eigen tuin! Naast de rijen fruitbomen is de erfrand ook aangeplant met fruitbomen. Het voedselbos voorziet in eetbare bomen, struiken en planten, die kriskras door elkaar groeien.

Elke eerste zaterdag van de maand houdt De Eemstuin een open tuin. Op deze tuindagen kijk je rond in de tuin, in de koude kas en het voedselbos van de biologisch dynamische tuinderij in Uithuizermeeden. Tussen 10:00 en 16:00 staat er koffie met gebak klaar en brandt er een gezellig vuurtje.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De Eemstuin

Paaptilsterweg 7
9982 XP Uithuizermeeden
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.