Lentemaheerd Bed & Breakfast

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed

Uithuizermeeden

Hoe stil Groningen kan zijn ervaar je op de Lentemaheerd, onze comfortabele B&B in het noorden van de provincie. Bij ons vind je een gezellige sfeer waarin je met volle teugen van de rust en ruimte kan genieten.

In alle rust logeren

Lekker geslapen in een van onze goede bedden? In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijt klaar. Of juist heel bescheiden, als je dat liever hebt. Op de Lentemaheerd proberen we verspilling tegen te gaan. En ’s avonds dan? Natuurlijk kan je lekker uit eten gaan, maar onze gasten mogen ook vrij gebruikmaken van de gemeenschappelijke keuken. Zelfgemaakt eten is immers vaak net zo lekker en gezellig. Iets waar we trots op zijn: onze B&B is rolstoeltoegankelijk en heeft sanitair voor mindervaliden. We zorgen er graag voor dat iedereen zich welkom voelt.

Kom dichter bij de Groningse landbouw

Onze B&B begon jaren geleden als nevenactiviteit naast ons agrarisch bedrijf. Langzamerhand zijn we ons steeds meer gaan richten op onze gasten. Desondanks vertellen we nog steeds graag het verhaal van de agrarische sector en het leven in de provincie Groningen. Dat proef je niet alleen op de Lentemaheerd, maar ook in de omgeving. Stap op de fiets en je rijdt door het agrarische landschap dat gekleurd wordt door de verschillende gewassen, zoals bloeiende aardappelvelden. De wuivende graanvelden kleuren prachtig mee met de seizoenen, van frisgroen tot goudgeel. 

Duurzame ondernemer

Bij Lentemaheerd Bed & Breakfast staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  Onze groenvoorziening bloeit divers met bessen voor mens en dier. We hebben een kikkerpoel voor waterberging, grastegel parkeerplaats en groenverharding op de camping.

 • Duurzaam gebruik van water

  We maken gebruik van waterbesparende de kranen en vangen regenwater op waarmee we wassen.

 • Duurzame energiebronnen

  We gebruiken zonnepanelen, aardwarmte voor verwarming en zonneboilers voor warm water. Dankzij uitstekende isolatie blijft het binnen warm, zelfs als de verwarming een week uitvalt.

 • Gebruik van materialen

  Alles wat er staat dat staat er, maar voor de nieuwe dingen maken we wel gebruik van materialen die duurzaam zijn.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  We investeren in duurzame energiebronnen, hoewel het niet altijd de goedkoopste optie is. We bieden toegankelijke accommodatie, zowel binnen als buiten op de camping, voor mensen met een beperking.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  We bieden ruimte, rust en zonsondergangen bij de kikkerpoel. Kinderen skelteren over diverse paden. Voor veiligheid deed onze medewerkster een risicoanalyse.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Maandelijks verwelkomen we zorgboerderijkinderen, harmonieus met onze reguliere gasten en educatief voor allen. Onze fooienpot gaat jaarlijks naar een lokaal goed doel.

Lees meer over duurzaam reizen
Accommodatietype:
Bed and Breakfast
Groepsgrootte event:
max. 17 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lentemaheerd Bed & Breakfast

Anita Oosting
Schapeweg 21
9982 BA Uithuizermeeden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Bezoek de website


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.