Maatschappij tot Nut van 't Algemeen

DEN HELDER

Het departement Den Helder is opgericht in 1822 en is daarmee de oudste nog bestaande vereniging van de marinestad. Anderhalve eeuw lang had het een pioniersrol op het gebied van onderwijs en ontwikkeling. De nutskleuterscholen, huishoudonderwijs, de nuts...

Het departement Den Helder is opgericht in 1822 en is daarmee de oudste nog bestaande vereniging van de marinestad. Anderhalve eeuw lang had het een pioniersrol op het gebied van onderwijs en ontwikkeling. De nutskleuterscholen, huishoudonderwijs, de nutsspaarbank, het waren allemaal initiatieven van deze plaatselijke afdeling.

Nu richt de afdeling zich voornamelijk op culturele activiteiten. In samenwerking met de Kopgroepbibliotheek wordt tweemaal per jaar een ‘Nut-college’ gehouden, een lezing over een actueel onderwerp met een bijzondere spreker. Ook worden in de periode september-juni voor de leden excursies en andere activiteiten georganiseerd. 

Het Nut in Den Helder verstrekt op bescheiden schaal subsidies aan plaatselijke organisaties op het gebied van cultuur en ontwikkeling.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Maatschappij tot Nut van 't Algemeen

Javastraat 17
1782 DA DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.