't Pannekoekschip Leeuwarden

Leeuwarden

Nostalgie... op dit oergezellige schip eet je de lekkerste pannekoeken van Friesland! Met z'n tweeën, het hele gezin of waarom niet ... met de hele familie ! Een familievriendelijk restaurant met kinderhoek. Capt'n Pancake heet u welkom aan boord!

Zodra je ons schip binnenstapt, ga je terug in de tijd. Je komt terecht in het ruim van een 43 meter lange tweemast klipper. Eén van de grootste klippers die ooit in Nederland gebouwd is. 

Je loopt over de originele plankenvloer naar je tafel, en ziet ondertussen aan zowel de bakboord als stuurboordzijde oude luiken en karakteristieke patrijspoorten met zicht op het water. Het schip ademt de echte scheepssfeer uit: alsof het zo weg kan varen, op naar de open zee. 

Het enige wat duidelijk anders is sinds de laatste keer dat het schip voer, is de geur in het schip. Stapten de matrozen vroeger nog regelmatig met scheurbuik van het schip, nu loopt het water je bij binnenkomst in de mond (figuurlijk dan hè!) zodra de verleidelijke geur van vers gebakken pannenkoeken je neus binnendringt. 

In dit echte familierestaurant is er plaats voor 135 gasten. Je kunt er terecht voor lunch, diner of maak met een groep een rondvaart door de grachten op een fluisterstille praam en kom daarna pannekoeken eten.

Er is een speelhoek, er zijn kleurplaten en voor de kinderen tal van verrassingspannekoeken, waarbij ze zelf kunnen kiezen wat ze willen worden kapitein haak, een zeerover of een prinses bijvoorbeeld. Kortom: Wil je gezellig en vooral betaalbaar uit eten, moet je zeker een keer een tafel reserveren. Met z'n tweeën, het hele gezin of waarom niet....de hele familie ! 't Pannekoekschip....het familievriendelijke restaurant van Friesland !  Capt'n Pancake heet u welkom aan boord !

Gelegenheid:
Lunch/Diner
Bezorgopties:
Afhalen
Openingstijden:
Nu geopend

Hier vind je 't Pannekoekschip Leeuwarden

Willemskade 69
8911AZ Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer info hier


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.