Bezoekerscentrum Dollard

Termunten

Bezoekerscentrum Dollard net onder Termunten is dé toegangspoort naar het Dollardgebied. Ontdek alles over dit vrij nieuwe natuurgebied.

Op een markante plek, net naast de dijk ligt voormalige boerderij Bezoekerscentrum Dollard. Wie nader wil kennismaken met de Dollard kan het beste in dit bezoekerscentrum net onder Termunten starten. Bovenin het bezoekerscentrum is een prachtig uitkijkpunt met zicht op het rijke vogelleven in Polder Breebaart.

Wandelpad Polder Breebaart
Bij het Bezoekerscentrum Dollard is een vernieuwd pad aangelegd met zicht op het nieuw aangelegde broedeiland en uitzicht op Polder Breebaart waar Lepelaars en Steltlopers zich thuis voelen. Dit nieuwe pad is geschikt voor mindervaliden. Honden zijn niet toegestaan.


Wandelen en excursies
Vanaf het bezoekerscentrum kun je een wandeling maken langs Polder Breebaart en over de zeedijk met prachtig zicht op de Dollard. Hier vind je (in de periode eind april tot half september) de populaire zeehondenkijkwand, waar in het voorjaar de zeehonden en hun jongen regelmatig uitrusten op de zandplaten. De zeehonden laten zich graag bewonderen bij hoogwater.

Er worden vanuit het bezoekerscentrum diverse activiteiten en excursies voor volwassen en kinderen georganiseerd.

Bekijk hier de activiteiten.

Openstellingstijden
Oktober t/m maart: elke zaterdag en zondag  van 12.00-16.00 uur
April t/m september: elke zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur
Juni, juli en augustus: ook geopend op woensdag en vrijdag  van 12.00-17.00 uur

 Naast de batterij ligt een bezoekerscentrum waar mensen kunnen parkeren en terecht kunnen voor koffie en informatie. Lees hier meer over het bezoekerscentrum.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Bezoekerscentrum Dollard

Bezoekerscentrum
Dallingeweersterweg 30
9947 TB Termunten
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.