De Atelierwoning

Vlieland

Uitrusten op een heel bijzondere plek op Vlieland. Achter het 16e-eeuwse “Tromp’s Huys”, het oudste gebouw op Vlieland, ligt een dijkhuisje wat is omgetoverd tot een comfortabel vakantiehuisje met een prachtig uitzicht over de Waddenzee.

Genieten op een bijzondere plek op Vlieland: dat kan in De Aterlierwoning. Dit comfortabele vakantiehuisje bevindt zich achter het 16e-eeuwse “Tromp’s Huys”, het oudste gebouw op Vlieland.

Volgens de overlevering woonden hier beroemde zeehelden als Maarten Harpertsz en Cornelis Tromp. In de 20ste eeuw werd de woning eigendom van een schilderes. Zij liet in de tuin een atelier bouwen, met uitzicht op zee. Haar atelier is nu omgetoverd tot heerlijke vakantiewoning en van alle gemakken voorzien.

Hier begin je de dag met een uitgebreid ontbijt en uitzicht op het mooie wad, terwijl je achterover ploft in een van de zitjes in de sfeervolle woonkamer op de eerste verdieping. Bij lekker weer is het balkon een goed alternatief.

Op de begane grond bevindt zich de keuken, badkamer en tweepersoons slaapkamer. Na een lange strandwandeling in de zeelucht en een maaltijd in huis of buiten de deur, val je hier als een blok in slaap. Maar misschien eerst nog even genieten van de heldere sterrenhemel, vanuit de prachtig groene tuin.

Een wel heel bijzondere plek om helemaal tot rust te komen!

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De Atelierwoning

dorpsstraat 99 a
8899AD Vlieland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.