Stichting Bonaire

DEN HELDER

De Stichting Bonaire onderhoudt het schip de Zijner Majesteits Bonaire in de haven van Willemsoord. Op de website van de Bonaire kun je meer lezen over de geschiedenis en de toekomst van het schip. Het is een lang verhaal, maar wat wil je anders met een s...

De Stichting Bonaire onderhoudt het schip de Zijner Majesteits Bonaire in de haven van Willemsoord. Op de website van de Bonaire kun je meer lezen over de geschiedenis en de toekomst van het schip. Het is een lang verhaal, maar wat wil je anders met een schip van 130 jaar oud, dat na een bloemrijk verleden een nieuwe toekomst tegemoet gaat.

In 1877 is het schip bij de Koninklijke Marine in dienst gesteld als schroefstoomschip der vierde klasse. Met de bouw van de Bonaire werd in 1876 begonnen bij de werf Nederlandsche Stoomboot Maatschappij op Feijenoord te Rotterdam. De Bonaire heeft van 1877 tot 1902 als oorlogsschip dienst gedaan voor de Koninklijke Marine.

Vanaf eind 1996 ligt de Bonaire dus in Den Helder, te wachten op restauratie en rehabilitatie. De huidige ligplaats van de Bonaire heeft een direct verband met de geschiedenis van het schip. Bezoek voor meer informatie de website van Stichting Bonaire. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Stichting Bonaire

Willemsoord 47
1781 AS DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.