Camping en zwembad De Breede

Warffum

Gezellige familiecamping in Noord-Groningen. 20 km boven de stad Groningen, centraal gelegen in de Provincie dus ideaal voor alle uitstapjes in de omgeving. Je hebt vrij toegang tot een prachtig mooi verwarmd openluchtzwembad met duikplanken

Breede is een klein dorpje dat zijn naam ontleent aan de brede waterloop de ‘Aa’ die daar ooit gelopen heeft. Omstreeks 1300 ontstond het dorpje op een kwelderrug, een natuurlijk verhoging in het Waddenlandschap. In diezelfde periode werd het zaalkerkje gebouwd.

In Breede staat ook de Breedeborg. Deze met gracht omgeven, blokvormige borg heeft zijn huidige vorm rond 1850 verkregen. De oudste delen dateren uit de zestiende eeuw. Helaas is de borg niet te bezoeken. 

Naast het prachtige kerkje, op enkele tijd fietsen, ligt een rustige, kindvriendelijke camping met 40 plaatsen in het groen. De camping ligt op een terrein dat vroeger bij de Breedenborg hoorde. Daar tref je ook het bijbehorende verwarmde openluchtzwembad De Breede. Er is een kiosk aanwezig waar je tijdens de openingstijden van het zwembad wat lekkers kunt bestellen.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Camping en zwembad De Breede

Breede 4
9989 TA Warffum
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.