it Dreamlân vakantiewoning

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed

Kollumerpomp

Onder het grote dak van een aantrekkelijke boerenschuur vind je 4 bijzondere vakantiewoningen midden in de Friese natuur. Ideaal voor gezinnen: kinderen kunnen volop buitenspelen en zomers is er de gezelligheid van de aangrenzende kleine camping.

Lân, Loft, Wetter en Waad. Zo heten deze prachtige design vakantiewoningen onder het dak van één grote ‘boerenschuur’. Het is Fries voor land, lucht, water en wad. En dat is dan ook alles wat je hier om je heen hebt… Geen snelwegen, massa’s mensen, luchtvervuiling of dichte bebouwing. Wel weidse wolkenluchten, natuur en ruimte. Met het risico dat je ontspant, geniet of tot rust komt. Pas op.

VAKANTIEWONING VOOR 2 TOT 4 PERSONEN

Onder het grote dak van de aantrekkelijke boerenschuur vind je 4 vakantiewoningen (twee 4-persoons en twee 6-persoons) en een gemeenschappelijke ruimte. Laat je verleiden door het design van de interieurs en kies een vakantiewoning die het beste bij jullie past. Met vrienden of familie er twee of drie naast elkaar huren kan natuurlijk ook. Of alle vier! De middelste gemeenschappelijke ruimte kun je erbij huren voor exclusief gebruik als je met meerdere gezinnen lekker de ruimte wilt hebben. Je kunt er samen koken in een grote keuken, met z’n allen eten aan een lange tafel en nakletsen terwijl de kinderen spelen in de kussenhoek. Als je alle vier de huizen naast elkaar boekt dan zit de gemeenschappelijke ruimte er gratis bij.

De kleuren en inrichting van de 4 vakantiewoningen zijn afgestemd op de thema’s. Ooit geweten dat er zo veel kleur zit in de natuur? Door de enorme ramen voor en achter, en het adembenemend weidse uitzicht, komt de natuur in de vakantiewoning bijna bij je aan tafel. De gebruikte kleuren versterken dit effect. Je kúnt hier gewoon gaan zitten en de hele dag heerlijk naar de wolken kijken… dagdromen schijnt uitermate gezond te zijn voor de geest. Natuurlijk kun je er ook op uit en heel veel leuks doen en beleven.

MIDDEN IN DE NATUUR

Lân, Loft, Wetter en Waad liggen naast het kleine natuurkampeerterrein it Dreamlân. Zomers en in de schoolvakanties geniet je dus mee van de gezelligheid van de camping.

KINDVRIENDELIJK TERREIN

Kinderen hobbelen zo in hun pyjama met de campingkinderen naar de zandbak of trampoline. Of vertrekken met een schepnetje of zelfgemaakte hengel naar het steigertje achteraan. Om pas uren later weer binnen te komen. Blij en met nieuwe vriendjes. O ja, en vies. Soms heel erg vies . Maar gelukkig is er een wasmachine. Ook de kleintjes kunnen hier lekker hun gang gaan want de vakantiewoning en het terrein is kindveilig: ze kunnen niet bij water of auto’s komen. Hoef je er dus ook niet de hele tijd achteraan… Hoe fijn is dat?

Duurzame ondernemer

Bij it Dreamlân vakantiewoning staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  Op it Dreamlân is men al jaren bezig om het natuurlijk beheer van het terrein te optimaliseren. Voor insecten, vlinders en weidevogels. Jaar in jaar uit zijn ze het terrein verder aan het verschralen. Hiermee komt er steeds meer kruidenrijker grasland, en ook steeds meer wilde bloemen.

 • Duurzaam gebruik van water

  Gasten worden aangemoedigd om spaarzaam met water om te gaan, door het gebruik van waterbesparende douchekoppen en toiletten. Daarnaast is er een waterpomp voor grondwater in de waterspeelplaats geïnstalleerd.

 • Duurzame energiebronnen

  Er zijn zonnepanelen voor elektriciteit en zonnecollectoren voor het warme water. De bedrijfsauto is volledig elektrisch en wordt zo veel mogelijk opgeladen als de zon schijnt. Voor de vakantiewoningen zijn er hybride warmtepompen, waarmee ongeveer 80% van de warmte duurzaam kan worden opgewekt.

 • Gebruik van materialen

  Uitgangspunt op it Dreamlân is zo veel mogelijk zero waste te doen. Voor de schoonmaak worden alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen gebruikt en schoonmaakflessen worden opnieuw gevuld met schoonmaakpoeder, aangevuld met water. De was wordt gedaan met wasstrips en voor alle producten die gebruikt worden is gezocht naar plasticvrije alternatieven. Veel van de materialen op het terrein zijn hergebruikt.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Investeringen van it Dreamlân zijn altijd gericht op natuurlijke en duurzame verrijking van het terrein: zonnepanelen, warmtepompen, streekspecifieke bloemzaden en beplanting om de streekeigen biodiversiteit te behouden, cradle to cradle ecolodges en een elektrische auto, maar ook door de aanschaf van de Story Station (zie onder) waarmee een duurzame impact wordt gemaakt.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Het beleid van it Dreamlân is gericht op inclusiviteit: iedereen is welkom. De Story Station is gratis beschikbaar voor vakanties voor mensen uit de kunst-en cultuursector en voor éénoudergezinnen die anders niet met vakantie kunnen (via de Vakantiebank). Regelmatig zijn er culturele activiteiten en zomers zijn er wekelijks laagdrempelige aanschuifmaaltijden, gekookt door Syrische cateraars.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Ons beleid is gericht op inclusiviteit. Iedereen is welkom. Story Station is gratis beschikbaar voor vakanties voor mensen uit de kunst-en cultuursector. Regelmatig organiseren we culturele activiteiten. Onze aanschuifmaaltijden door Syrische cateraars.

Lees meer over duurzaam reizen
Accommodatietype:
Vakantiewoning
Groepsgrootte event:
max. 4 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je it Dreamlân vakantiewoning

it Dreamlân vakantiewoning
Groeneweg 3
9293MC Kollumerpomp
Plan je route

vanaf jouw locatie

Reserveer direct


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.