Uitkijkpunt Gat in de dijk

WIERINGERWERF

Vanaf 17 april 2020 is het nieuwe uitkijkpunt bij het ‘gat in de dijk’ langs de Noorderdijkweg in Wieringerwerf te bezoeken.

Op 17 april 2020 is het 75 jaar geleden dat ter hoogte van het Dijkgatsbos de Noorderdijk tot ontploffing is gebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor ontstond een gat in de dijk en kwam de Wieringermeer onder water te staan. Na de Tweede Wereldoorlog is hier een natuurgebied ontstaan genaamd ‘De Wielen’ met daarin de resten van een fundering van een boerderij die daar stond. Vanwege deze historisch belangrijke plek en we in 2020 75 jaar vrijheid vieren, maken we dit gebied zichtbaar voor bezoekers. Dit in samenwerking met het historisch genootschap Wieringermeer, Staatsbosbeheer en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Op de oude dijk, die destijds was doorgebroken, wordt een toegangspad gemaakt met aan het einde een uitkijkpunt. Vanuit dit punt heeft u zicht op het water met daarin op de fundering van een boerderij die destijds op de plek van de dijkdoorbraak stond.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Uitkijkpunt Gat in de dijk

Noorderdijkweg
1771 MJ WIERINGERWERF
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.