Activiteiten op Terschelling

Onder activiteiten op Terschelling valt voor veel mensen: wandelen en fietsen. Het eiland heeft alleen al 200 kilometer aan wandelpaden. En dan hebben het nog niet eens over het strand. De talloze routes gaan door zeven verschillende landstypes, wellicht ontdek je ze allemaal. En anders neem je de fiets, want de fietspaden van in totaal 70 km voeren je het hele eiland over. Ook zijn er prachtige offroad-routes voor trailrunner en mountainbikers.

Actief op Terschelling betekent ook dat je kunt gaan zwemmen of kanoën op het wad bij het Groene strand. Misschien ga je liever windsurfen, golfsurfen of kitesurfen. Je kunt haast nergens zo heerlijk surfen als op een Waddeneiland. Zowel voor beginners als voor cracks zijn er uitdagende locaties. Een sport in opkomst is het suppen: je staat op een plank met een peddel in je hand en daarmee peddel je om vooruit te komen. Desgewenst onder leiding van een coach.

Activiteiten op Terschelling voor avonturiers

Voor avonturiers en klauteraars is er in het bos van West-Terschelling het Klimbos waar je op grote hoogte kunt klimmen, klauteren, tokkelen en over hindernissen lopen. Veilig, want je zit vastgeklikt aan een veiligheidslijn. De enige beperking is dat je 1.30 meter lang moet zijn.

De VVV van Terschelling biedt een overzicht van de vele excursies die worden georganiseerd. In de zomer bijna te veel om te kiezen. Van een poëzietocht of Landrover gps-dropping tot een zeehondentocht met een reddingboot en een zomer-wandel-driedaagse op het strand. Een aanrader voor wandelaars in de zomermaanden is het Rondje Boschplaat met Staatsbosbeheer. Een 4 à 5 uur durende tocht van 18 km voor 12-plussers waarbij je de wildernis van de oostpunt van Terschelling beleeft en grote groepen trekvogels over ziet komen.

Als je wil kun je de dag heel ontspannen beginnen met yoga op het strand. In de zomervakantieweken elke ochtend bij de strandopgang van Formerum aan Zee. Van 10 tot 11.15 uur, mits het droog is.

In de herfst en winter kun je met boer Anne van Puur Terschelling op excursie. Samen met Anne rijd je in een 4x4 Landrover door de polder, langs de duinen en over de Boschplaat. Je ziet de Friese paarden en schapen die hier het hele jaar door leven. Ervaar hoe het is om in het middelpunt van de kudde te staan. Je kunt ook een ezelwandeling met GPS maken. De ezel draagt de picknickmand, maar kan ook een kind dragen.

Kijk ook eens bij:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.