Natuur op de Wadden

Nergens anders op de wereld vind je zo’n groot gebied met zandvlakten die bij eb droogvallen. Een landschap dat steeds weer nieuw is. De titel Unesco Werelderfgoed zegt genoeg. Getijdengeulen, zeegrasweiden, mosselbanken, zandbanken, zoutmoerassen, stranden en duinen. Broedplaats en overwinteringsgebied voor miljoenen vogels. Aarde, water, lucht. En als de zon erbij komt: vuur. Uniek erfgoed, om te beschermen en van te genieten.

In 2016 is het Waddengebied verkozen middels een publieksverkiezing tot Mooiste Natuurgebied van Nederland. In totaal zijn er bijna 90.000 stemmen uitgebracht. De verkiezing is opgezet om mensen meer te betrekken bij hetgeen de natuur te bieden heeft en tegelijkertijd de natuurgebieden de kans te geven zich te ontwikkelen tot nationale iconen.

De Waddeneilanden | mooiste natuurgebied van Nederland

Het Waddengebied is in 2016 verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland, en als je wel eens op de Wadden bent geweest dan weet je meteen waarom. Het weidse landschap, unieke vegetatie en de prachtige kust gaven de doorslag voor de jury. Oordeel zelf maar.

Al reis ik nu al jaren over de hele wereld, ik hou nog steeds zielsveel van de Wadden. Heerlijk om dagenlang over de stranden te zwerven en vogels te kijken. Die liefde zal wel nooit meer overgaan

Floortje Dessing

Laat je verwonderen door de trailer van WAD Film

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.