Dagprogramma Noord-Holland

Dit jaar vieren we onze dertiende verjaardag op zaterdag 25 juni. Op drie hoofdlocaties laten we jou - samen met ondernemers uit het waddengebied -  de brede variatie van het gebied zien. Dat doen we met een gratis dagvullend programma. Ontdek wat er te doen is tijdens Dag van het Wad in Noord-Holland bij Wieringer Eilandmuseum Jan Lont in Hippolytushoef. Of bezoek één van de activiteiten op locatie van ondernemers in ons gebied en vier daar het feestje mee.

* Het programma wordt regelmatig met mooie activiteiten aangevuld. Tijden zijn onder voorbehoud.

10.00

Opening Dag van het Wad

Opening en huldiging 'Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed'

10.30 - 11.30

Waddenmars in gesprek met bewoners van Wieringen..

Sluit aan bij deze sessie waarin jongeren met de bewoners van Wieringen met elkaar in gesprek gaan over wonen en werken aan de Waddenkust in relatie met de klimaat veranderingen. Wil je bijdragen aan deze toekomstvisie, meld je dan nu aan via info@museumjanlont.nl.

11.00 - 13.00 & 14.00 - 16.00

Workshop smartphone fotografie door Gerda Venema
Een passie voor fotografie? Doe mee met deze workshop en leer alle tips and tricks over fotografie. Leer en ontdek hoe je met een smartphone prachtige foto's kunt maken. Dat wordt genieten deze zomer! Meld je nu aan via info@trans4mate.nl

11.00 - 16.00

Kleine proeverijen van de Smaak van de Wadden
Proef allerlei lekkers uit het Waddengebied en ontdek de echte Smaak van de Wadden.

11.45 & 13.30

Optreden van dichteres, actrice en performer Roberta petzoldt en de Schotse violist Frog Pocket.
Roberta Petzoldt maakte eerder een Ode aan het Landschap, een ode aan Holwerd aan Zee.

11.00 - 16.00

Bezichtiging/ rondleiding Wieringer Eilandmuseum Jan Lont
Bij Wieringer Eilandmuseum Jan Lont vind je de eerste 'Donkertebelevingsplek'. Een prachtige vormgegeven cirkel met houten banken in het landschap. Wanneer je in het donker op de banken gaat zitten heb je een prachtig uitzicht op de sterrenhemel en de Melkweg. Maar ook overdag is de donkerte te beleven. Ervaar tijdens een digitale experience de overgang van dag naar nacht, maar ook het effect van de lichtvervuiling. Daarnaast krijg je ook een rondleiding door het museum, waarin te zien is hoe mensen met licht omgingen voor de uitvinding van elektrisch licht.

 

13.00 - 16.00

Schelpen schilderen met Iris
Schuif aan tafel en wees even lekker creatief! Pak je schelp erbij én kies een kleur, want het is tijd om de Wad-slijkgapers en mantels te beschilderen. 

14.00 - 15.00

Tanen
De gigantische ketel op het terrein bij het Eilandmuseum wordt heet gestookt met een houtvuur en gevuld met water en cachou, een conserveringsmiddel voor zeilen en netten, dat gemaakt is uit boomschors. Het proces van conserveren wordt tanen genoemd. Kinderen kunnen op ambachtelijke wijze hun eigen katoenen t-shirt prepareren met cachou, net zoals vissers dat vroeger met hun touwen en netten deden. Tip: breng een eigen katoenen t-shirt mee!

En nog meer

En nog meer

* Het programma wordt regelmatig met mooie activiteiten aangevuld. Tijden zijn onder voorbehoud.

Kom naar Wieringer Eilandmuseum Jan Lont in Hippolytushoef en vier met ons de Dag van het Wad.
Of bezoek één van de activiteiten op locatie van ondernemers in ons gebied en vier daar het feestje mee.

Bezoekersinformatie

Op 25 juni is de Dag van het Wad. We vieren op deze mooie dag dat de Waddenzee 13 jaar geleden uitgeroepen werd tot Unesco Wereldergoed. Dit doen we graag met jou. Waar moet je precies zijn? Hoe kom je er? En wat is er allemaal te doen? Op deze pagina vind je allerlei praktische informatie over de Dag van het Wad.

Meer informatie

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.