Eilandhoppen tussen de Waddeneilanden

Wil je je volledig onderdompelen in het leven op de Waddeneilanden en meerdere van deze zeeparels in één keer bezoeken? Ga dan lekker eilandhoppen. Door te eilandhoppen kun je in een paar dagen tijd van het moois van meerdere eilanden genieten. Een hop tussen de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling is dankzij hun ligging en bootverbindingen het makkelijkst te maken en daarmee een echte aanrader. Neem eenmaal op de eilanden de tijd door van tevoren ook je hotelletjes of knusse B&B’s  te boeken. Spring dan op de snelle watertaxi of stap aan boord van een mooie historische klipper om de overtocht tussen de unieke eilanden te maken. Toptip van Wadtodo: stap al in Harlingen op een historische twee- of driemaster en zeil mee naar de eilanden. De zeilen van het schip uit de officiële Bruine Vloot bol in de wind terwijl het schip door de Waddenzee snijdt: zo’n tocht mag niet op de bucketlist van de ware eilandfans ontbreken.

Texel - Vlieland en v.v.

Van medio mei tot september kun je met rederij de Vriendschap van Texel naar Vlieland (of andersom), mits de weersomstandigheden daarvoor geschikt zijn. Reserveren vanaf Texel is verplicht (in het hoogseizoen minimaal 1 week van te voren). Reserveren vanaf Vlieland is niet mogelijk.

Meer informatie

Vlieland - Terschelling en v.v.

Met de snelboot van rederij Doeksen kun je van Vlieland naar Terschelling en andersom. Dit kan alleen  tijdens de zomersdienstregeling (medio april tot september) op dinsdag, woensdag en donderdag. Vooraf reserveren is aan te bevelen.

Of

Vaar met de klipper Willem Jacob van Vlieland naar Terschelling en andersom. Dit kan vanaf half juli tot en met augustus op maandag. 

Of

Het is ook mogelijk om zelf een watertaxi te huren (max. 12 personen).

Meer info

Terschelling - Ameland en v.v.

De tocht Ameland – Terschelling en v.v. vaart langs de zuidkusten van beide eilanden, inclusief de Bosplaat. Een vaartocht waarbij je je geen minuut hoeft te vervelen. Ga bijvoorbeeld met de Robbenboot van Terschelling naar Ameland. Deze boot is speciaal voor het Wad ontworpen. Bij laag water zie je de zeehonden en wadvogels van dichtbij!

Lees meer

Ameland - Schiermonnikoog

Twee geweldige eilanden op steenworp afstand van elkaar. Dan moet je toch even eilandhoppen, vind je niet?

Bekijk het arrangement

Bekijk ook eens

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.