Doe Wad

Ontdek nieuwe plekken! Het liefst waar je je steentje bij kan dragen en waar je ook een goed gevoel van krijgt. Waar gaat de reis heen? Kies je voor het vliegtuig of voor de trein? Onze tip? De Waddeneilanden! Da’s dichterbij dan je denkt.

Duurzame ambities
De Waddeneilanden zijn vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Initiatieven om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie en water spelen continu een grote rol. Er wordt veel gebruik gemaakt van het opwekken van zonne-energie én er zijn momenteel projecten om de straatverlichting om te zetten naar LED-verlichting. Geloof ons; daar blijft het niet bij!  

5 X Wadden blogs >>

Goed gevoel Belevingen

Is de combi uitrusten én nieuwe energie opdoen voor jou ook een echte must tijdens je vakantie? Op de Wadden word je niet alleen verrast door nieuwe plekken. Je ontmoet ook bijzondere inwoners met inspirerende verhalen. Dus stap op de boot en kom meer te weten over deze unieke bestemming en laat je meenemen door de eilanders, gidsen of boswachters.

Onze Top 3! Ga zelf jutten of bezoek één van de juttersmusea en kom achter de bijzondere verhalen van de strandjutters op de eilanden. Ontdek de eilanden via een elektrische tuk tuk waarbij een echte eilander je meeneemt langs de mooiste plekjes óf boek een Eco-safari door de ongerepte natuur. Of duik zelf de natuur in om te bosbaden óf om vogels te spotten vanuit een vogelkijkhut.

Top 10 Goed Gevoel Belevingen

Local Food

Als je naar de Waddeneilanden gaat, moet je een keer iets geproefd hebben afkomstig uit de Waddenzee! Mossels, kokkels of oesters zijn een echte delicatesse. En niet te vergeten: zeewier. Ook wel superfood genoemd. De zoute zee zorgt voor een lucht wat zilte teelt met zich meebrengt. Op een aantal eilanden kan je deze zilte teelt proeven.

Laat je verrassen en breng een bezoek aan een zelfpluktuin. Zo lekker: kazen van het eiland, bijvoorbeeld met zeewier. Hier kan je heerlijk van genieten op een kaasboerderij, kaasbunker of schapenboerderij. Ga samen met een échte kookgek, strandjutter of eilandliefhebber gids het wad op en verzamel de basis voor je eigen maaltijd. Smullen van het Wad!

Doe Wad

Bij je bezoek aan de eilanden kan jij ook “Wad” goeds doen. Jutten kan natuurlijk altijd. De zee zorgt voor bijzondere schatten maar ook voor veel plastic. En al helemaal na de containerramp gelijk na de jaarwisseling. Neem je eigen tas mee en neem alles mee wat niet bij de natuur hoort. Het zal je verbazen hoeveel plastic je tegenkomt. #doewad

Ontdek de groene Wadden tips

Texel

Vlieland

Terschelling

Ameland

Schiermonnikoog

Ken jij deze trend al? Plogging!

In Zweden hoort deze trend er al helemaal bij. Daar zie je geen jogger meer zonder een afvaltasje de deur uit gaan. Plogging is joggen en tegelijkertijd iets goeds doen voor jezelf en de natuur. Wie wil dat nu niet? Wij vinden deze trend een 'perfect match' voor de Wadden. #waddenplogging

Food & Drinks

Food & Drinks

Ontdek duurzame culinaire hotspots op de Wadden. Want die zijn er in overvloed!

Top 5 Duurzame Wadden Uitjes

1) Eco Safari

2) Dark Sky

3) Plukroute

4) Op pad met de boswachter

5) Yoga

Duurzame accommodaties

Slapen bij de boer, overnachten in een Yurt of je boekt een duurzame luxe villa. Op de Waddeneilanden kun je duurzaam overnachten op uiteenlopende manieren ervaren. 

Uitgelicht | Clean Oceans

Uitgelicht | Clean Oceans

Doe eens WAD! Staat voor een pure beleving én je tegelijkertijd nuttig maken. 

Kom jij ook een duurzamere Wadden wereld ontdekken?

Birding

Birding

Een ultieme buiten dag beleven, de mooiste vogelsspotten en helemaal zen weer thuis komen? Dat doe je op de Wadden. Hier vind je een duurzame tocht met gids.

Meer duurzame tips over:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.