Streekkeurmerk

Waddengoud is het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied. Waddengoud geeft u de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt. De diensten bieden u een unieke ervaring van de Wadden, waarbij een aantal van deze diensten ook producten uit de Waddenregio serveren.

Historie

In 1996 is Stichting Waddengroep gestart met promoten en ondersteunen van bedrijven die echte en eerlijke streekproducten uit het waddengebied maken. In 2003 heeft zij het streekkeurmerk Waddengoud opgericht, omdat er behoefte was aan een onafhankelijk keurmerk voor waddenproducten. Sinds 2010 ondersteunt Waddengoud ook ander waddenaanbod dat de waarden en normen van Werelderfgoed Waddenzee nastreeft. Voorbeelden hiervan zijn restaurants, activiteiten, accommodaties, kunst, fotografie en informatievoorziening.

 

ONDERNEMERSNETWERK

Met de jaren heeft Waddengoud zich ontwikkeld tot een netwerk van zo’n 200 veelal kleinschalige ondernemers die het Werelderfgoed Waddenzee hoog hebben zitten. Deze netwerkfunctie gebruikt Waddengoud om vernieuwende activiteiten en projecten te ontplooien waar het Werelderfgoed behoefte aan heeft.

Meer inspiratie

 • Waddengastronomie

  Stichting Waddengroep werkt samen met NHL Stenden en Visit Wadden in het vestigen van een traditie van Waddengastronomie en Waddenproducten in en rondom Werelderfgoed Waddenzee

  Waddengastronomie
 • Waddenreceptuur

  Inspiratie voor chefs die meer met waddenproducten willen doen. Ook voor thuiskoks, toeristen en bewoners.

  Waddenreceptuur
 • Wad van Waarde

  Stichting Waddengroep werkt samen met House of Design en andere organisaties en ondernemers voor een (micro-) plasticvrij Waddengebied

  Wad van Waarde
 • Smaak van de Wadden voor ondernemers

  Kennisbank voor ondernemers op het gebied van waddengastronomie en waddenproducten.

  Smaak van de Wadden voor ondernemers

Deze pagina is geschreven door Stichting Waddengroep. De stichting doet ook het beheer van deze pagina en is verantwoordelijk voor de content die hierop is vermeld. Voor vragen over Waddengoud neem contact op met de Waddengroep.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.