Smaak van de Wadden voor ondernemers

Het Waddengebied zit vol met verrassende streekproducten. Hier proef je allerlei lekkers én zie je hoe het groeit. Want het land, het wad en het water geven pure producten. En daar zijn ondernemers trots op. Niet voor niets werken lokale ondernemers aan de productie en verwerking van duurzame, smaakvolle en gezonde producten. Allemaal uit het Waddengebied. Op deze manier versterken we samen de beleving en de identiteit van het Waddengebied. Want lekkers komt niet van ver, juist van dichtbij. Doe hier alvast inspiratie op en ga zelf aan de slag met de smaak van de Wadden.

Waddengastronomie

Partners van het programma Waddengastronomie versterkt Werelderfgoed willen een hoogwaardige culinaire waddentraditie vestigen. Met een eigen verhaal rondom de smaak van de Wadden, gedragen door lokale producenten en culinaire ondernemers. Ook wordt er een recreatieve beleving in het teken van smaak, gezonde voeding en bewust leven aan verbonden. Door middel van netwerken, inspiratiekaarten & foodroutes, online marktplaatsen, kennis en onderwijs en het bevorderen van culinair toerisme wordt het rijke aanbod aan waddenproducten onder de aandacht gebracht bij professionals, bewoners en toeristen.

Lees meer

Culinaire inspiratie - Met producten uit het Waddengebied

Projecten en onderzoeken

Wat gebeurt er momenteel precies op het gebied van onderzoek? Hoe is het afgelopen met dat project? Wat waren de conclusies en wat is het vervolg hierop? Voor het project Waddengastronomie versterkt Werelderfgoed worden allerlei projecten, opdrachten en samenwerkingen gerealiseerd. Ontdek de uitkomsten en kom meer te weten over alle voorgaande en huidige projecten.

Lees meer

Ontdek de Waddenproducten - Van dit seizoen

  • Aalbes

  • Aardappelen

  • Zeekraal

  • Graan

  • Mosselen

Ontdek meer - Waddengastronomie

'Smaak van de Wadden voor ondernemers' is gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.