Bijna 100 Statenleden bezochten Texel

Categorieën

Bijna 100 Statenleden van Noord-Holland bezochten Texel op uitnodiging van het Waddenfonds. Er werd uitleg gegeven over diverse programma’s en projecten op het gebied van ecologie en duurzame economie. Ook het verhaal van het Programma Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving kwam aan bod. Als een soort ‘Haarlemmerolie’ maken we met dit programma een verbinding tussen natuur, duurzaam toerisme, landschapsontwikkeling, leefbaarheid en gebruik van de Waddenzee. We spraken de ambitie uit om verder te werken aan de ontwikkeling van nog meer Waddenproducten, van kust tot eilanden in Noord-Holland, Friesland en Groningen.

De lunch, werd verzorgd door Chef-kok Aart Wijker van Grand Hotel Opduin, de Texelse kok die voor de Wadden afgelopen jaar de titel Lekkerste streek van Nederland binnenhaalde. Daarbij werd de zilte veganistische oester van Waddengoudcateraar en Waddenzee Werelderfgoed-ambassadeur Sabien Bosman geserveerd.

We lieten ze kennis maken met het verhaal van lokale producten en zorgden daarbij voor nog meer verbinding met het Waddengebied. Vervolgens ging de groep op pad om voorbeelden van diverse projecten op Texel te bekijken, begeleidt door een heerlijke Waddentas vol met smaakvolle producten van de lokale ondernemers. Kortom er viel genoeg te proeven van de Waddengastronomie. 

Ontdek meer - Waddengastronomie

Dit artikel is geschreven in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.