Binnenkort: nieuwe Waddenbelevingsroute

Categorieën

De wens is er om de Waddenbaai in Noord-Holland te laten ontwikkelen tot belangrijke recreatieve en toeristische trekpleister. Samen met een groep studenten worden foodroutes en inspiratietochten bij de Waddenbaai ontwikkeld, om dit stukje van Waddenzee Werelderfgoed nog meer onder de aandacht te brengen.

De Waddenbaai wil zich ontwikkelen als een belangrijke recreatieve en toeristische trekpleister in de Kop van Noord-Holland. Het verhaal van Werelderfgoed Waddenzee, wordt dan ook in dit deel zichtbaar. Het zal ook de verbinding met Texel en de Noord-Hollandse waddenkust bevorderen. Zo willen we de toeristen die kiezen voor een duurzame vakantie, lokaal eten, geïnteresseerd zijn in natuur en cultuur, ook bekend maken met het Noord-Hollandse deel van het wad.

Vanuit het project Waddenvoedsel werken we aan een Waddenbelevingsroute samen met duurzame ondernemers. Waarbij we op Wieringen met plaatsen als Den Oever, Stroe én ook het Amstelmeer een uniek Noord-Hollands Waddengebied te bieden hebben.

Zelfs Noord-Hollanders zijn zich niet altijd bewust dat de Waddenzee ook een onderdeel is van hun provincie. Daarom is het zo mooi dat we samen met twee studentengroepen van NHLStenden bezig zijn om een foodroute- inspiratie tocht te ontwikkelen, waarbij zelfs een digitale ‘Treasure Adventure Game’ in de maak is. Dit ook om jongeren, studenten van horecaopleidingen en natuurlijk ook de bewoners op een speelse manier kennis te laten maken met Waddenvoedsel. 

In de editie van juni, komt in het magazine van de Waddenvereniging veel aandacht voor deze route, waarbij de route ook op Visit Wadden te vinden zal zijn.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.