Boerderijwinkels in het Groningse waddengebied

Ze zeggen wel eens ‘wat van ver komt, is lekker’, maar eigenlijk blijkt dat wat van dichtbij komt meestal nóg lekkerder is. Bij allerlei gezellige boerderijwinkels in het Groningse Waddengebied kun je streekproducten krijgen die rechtstreeks van het land komen. Vaak biologisch gemaakt en met liefde voor het land. Want zeg nou zelf: die kromme komkommer uit de buurt smaakt toch echt beter dan die perfecte uit de fabriek. In welke boerderijwinkel vul jij binnenkort je mandje met lokaal lekkers?

 

Inmaken en Zo

In het Groningse Lauwerzijl, naast het gemaal de Waterwolf vind je het streekproducten winkeltje Inmaken en Zo. Hier verbouwen en verwerken ze allerlei verschillende groenten en fruit uit eigen tuin en boomgaard. Heerlijke chutneys, piccalilly’s en diverse ingemaakte groenten, zoals courgettes komkommers er augurken. Ook maken ze echte Groningse poffert en appeltaart én verkopen ze allerlei kruiden en specerijen. Als voorbijganger kan je hier genieten van een heerlijk boerenijsje in de zon en ga je naar huis met allerlei lekkers uit de streek.

Lees meer

Landwinkel Ol Diek

Ze zijn al van ver te zien; de uitgestrekte appel-, peren- en kersengaarden. Verspreid over maar liefst 16 hectare wordt in Nieuwolda allerlei lekkers gemaakt. En in de landwinkel naast de boerderij wordt al dit lekkers verkocht. De winkel staat naast groente en fruit vol met streekproducten: van Groninger koek tot zelfgemaakte jam. Gooi al dit lokale lekkers in je mandje en vergeet bij vertrek niet om een pakket aan echt Gronings lekkers mee te nemen voor het thuisfront.

Lees meer

De Zelfmakerij

Bij deze streekboerderij in Finsterwolde kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terecht voor een fijne dagbesteding. Samen maken ze allerlei streekproducten. In de zelfgebouwde schuur staat een heuse jeneverketel. Met lokaal graan brouwen ze hier Groninger Genever. Het communistische logo van de fles is een knipoog naar het rebelse verleden van de regio. En de boerderijwinkel ligt vol met lokale producten; al dan niet uit eigen tuin. Hier proef je de streek. 

Lees meer

Kaasboerderij Kleikracht

De echte kaaskop kan bij deze boerderij zijn hart ophalen. Bij kleikracht in Winsum weten ze hoe ze op ambachtelijke wijze kaas moeten maken. Van de melk van eigen koeien, die naast de boerderijwinkel grazen in de kruidige weiden. Biologisch en ouderwets lekker. Zin in een bijzonder kaasje? Proef dan de honingklaver-, brandnetel- of sambalkaas. Naast de huisgemaakte kaas kun je er ook terecht voor vlees van eigen koeien en andere biologische producten als jam, cider, wijn en groenten. Smullen zal je.

Lees meer

Zorgboerderij Pieterburen

Net onder Pieterburen vlak bij de Waddenzeekust vind je Zorgboerderij Pieterburen. Hier wonen en werken mensen met een zorgvraag. Er is genoeg te beleven op de boerderij. Je kunt dieren aaien, er is een ambachtelijke kaasmakerij en er wordt geheel handmatig geitenmelk en -kaas gemaakt. Natuurlijk kun je de kaasjes en andere streekproducten kopen in de boerderijwinkel. Kies een naturel kaasje of ga voor een spannend smaak zoals zeekraal, brandnetel en zeewier. Na je bezoek aan de boerderij strijk je heerlijk neer op het buitenterras.

Lees meer

Meer lekkers uit de streek - Proef het Waddengebied

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.