Boerderijwinkels in het Noord-Hollandse Waddengebied

Ze zeggen wel eens ‘wat van ver komt, is lekker’, maar eigenlijk blijkt dat wat van dichtbij komt meestal nóg lekkerder is. Bij allerlei gezellige boerderijwinkels in het Noord-Hollandse Waddengebied kun je streekproducten krijgen die rechtstreeks van het land komen. Vaak biologisch gemaakt en met liefde voor het land. Want zeg nou zelf: die kromme komkommer uit de buurt smaakt toch echt beter dan die perfecte uit de fabriek. In welke boerderijwinkel vul jij binnenkort je mandje met lokaal lekkers?

 

Zuivelboerderij Tesselaar

Midden in de Huisduinen ligt zuivelboerderij Tesselaar. Hier doen ze graag iets goeds voor de wereld. Zo helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de winkel en met het verzorgen van de dieren, zijn ze bezig met duurzaamheid en houden ze bijen voor de biodiversiteit. De koeien eten hier niet alleen gras, maar ook veel kruiden. En dat proef je terug in hun producten. In de boerderijwinkel kun je allerlei soorten zuivel en honing van eigen bijen krijgen. Proef zeker een van de vele soorten kazen. Met smaken als brandnetel en truffel en van jong tot overjarig. Er zit altijd wel wat lekkers voor je bij.

Lees meer

De Hyppolytushoeve

Op het voormalige eiland Wieringen zit De Hyppolytushoeve. Hier telen ze groenten en aardappelen zonder gebruik te maken van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Honderd procent biologisch en rechtstreeks verkocht aan de consument. En in de boerderijwinkel kun je niet alleen hun eigen geteelde groenten krijgen. Je kunt ook je tas vullen met producten van andere biologische boeren uit de buurt. Die broccoli van om de hoek smaakt toch echt beter dan die geïmporteerde.

Lees meer

Keetenburgh

Bij Keetenburgh in Callantsoog kom je gegarandeerd met meer lekkers thuis dan je op voorhand dacht. De winkel staat vol met delicatessen, zelf gemaakte producten en regionale ambachtelijk bereidde producten. En alles komt uit de buurt, binnen een straal van vijfentwintig kilometer rondom Callantsoog. Super lokaal dus. Maar met smaken van over de hele wereld. Van Hollands bier tot aan Italiaanse delicatessen en van Indonesische smaakmakers tot aan Engelse jammen.  

Lees meer

Boet 32

Bij Boet 32 in Schagerbrug kun je nog echte boeren melk krijgen. En niet zomaar uit een pak maar zelfgetapt in een glazen fles óf een fles die je zelf meeneemt. Verser kan bijna niet. Naast verse melk verkopen ze ook andere verse en lokale producten zoals kaas, zuivel, eieren, ijs, sappen, jams, groente, fruit en nog veel meer. Lekker voor jezelf of om cadeau te doen.

Lees meer

Schapenstreek

Wel eens schapenijs gegeten? Bij Schapenstreek in Lutjebroek melken ze geen koeien, maar schapen. Met deze schapenmelk maken ze heerlijke kaas, yoghurt en ijs. Een iets minder bekend, maar niet minder lekker zuivelproduct. Naast schapenboerderij zijn ze ook zorgboerderij waar een groep hulpboeren dagelijks op de boerderij meehelpt. In de boerderijwinkel op het erf kun je een ijsje komen eten of de zuivelproducten kopen. Daarnaast verkopen ze nog meer producten in het teken van het schaap, zoals wol en crèmes van schapenwolvet.

Lees meer

Meer lekkers uit de streek - Proef het Waddengebied

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.