Boeren met een minimale ‘foodprint’

Duurzaam fijnproeven? In het Groninger Hogeland werken de boeren met en voor de natuur. Ontdek dit mooie landschap per voet of op de fiets.

Horaholm in Hornhuizen is een bijzonder duurzaam biologisch akkerbouwbedrijf. Boeren met een minimale foodprint. Het bedrijf heeft een winkel ‘aan huis’ waar je biologische aardappelen groenten kunt kopen. En als je er toch bent, let dan ook op de mooie akkerranden vol bloemen, goed voor de bijen en insecten en mooi voor ons. Er is een kavelpad van ruim twee kilometer om te fietsen of wandelen.

De Groninger koeien, kruising tussen Blaarkop en Holsteiners, vind je onder meer bij WaddenMax. Een biologisch dynamisch melkveebedrijf. Kaas, boter, melk, kwark wordt er gemaakt op de boerderij. Koeien met horens hebben meer ruimte nodig en die krijgen ze, op het land en in de stallen. Aan weidevogels wordt ook gedacht, je kunt er een kievit horen. Nieuwsgierig? Doe je boodschappen op de boerderij en wandel over het koeienpad naar de zeedijk en Lauwersmeer vanuit de achtertuin.  

Meer ontdekken

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.