Culinair Toerisme op Wieringen

Categorieën

Stichting Waddengroep werkt samen met twee groepen studenten van de NHL Stenden aan de ontwikkeling van foodroutes op voormalig Waddeneiland Wieringen, in de kop van Noord-Holland.

Doe het spel én ontdek Wieringen

Eén groep werkt aan een game: op interactieve wijze Wieringen ontdekken tijdens een spel. Het spel moet uitdagend genoeg zijn om er daadwerkelijk moeite voor te doen, maar moet ook haalbaar genoeg zijn, zodat men betrokken blijft. Bij hun leeftijdsgenoten hebben zij een onderzoek uitgevoerd, waardoor zij een spel hebben kunnen ontwikkelen waarmee het voor de jongere doelgroep ook leuk moet zijn om Wieringen te ontdekken. Tegelijkertijd moeten zij ook wat leren tijdens dit spel over de historie, de natuur en de eetcultuur.

Foodroute de Kroon

Fietsen, wandelen, proeven en ontdekken. Dat zijn de ingrediënten van Foodroute de Kroon. De tweede groep houdt zich dan ook bezig met de ontwikkeling van foodroutes. Het doel: Het ontwikkelen van twee routes van 20-40 kilometer waarin onderweg van alles geproefd en gedaan kan worden. Het startpunt is Wieringer eilandmuseum Jan Lont en vervolgens komt men via de route langs o.a. De Koffiesilo, Zee Verse Vismarkt, Wieringer IJssalon en Palingrokerij Kay, de Lekkerste paling. In de routes zijn ook activiteiten opgenomen, zoals het Wad bezoeken of een duik nemen in het Amstelmeer. Om de dag perfect af te sluiten wordt er aan het einde van de dag nog een tip gegeven voor een diner bij restaurant Bruisend als culinair eindpunt!

Sportief genieten van eten uit de omgeving en er nog wat van opsteken ook!  

Deze route en de game zullen t.z.t. zichtbaar zijn via de website van Visit Wadden.  

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.