De beroemde bes van Terschelling

Rond de cranberry is inmiddels een kleine industrie ontwikkeld. Oogsten, sorteren en verpakken gebeurt bij Cranberry Terschelling BV nog steeds op het eiland. De productie van sappen, siropen, jams, sauzen en alle andere streekproducten is door ruimtegebrek op het eiland verhuisd naar Harlingen. Cranberry's eten en kopen kan natuurlijk wel overal op het eiland. In Koffie- & Theehuys de Bessenschuur bijvoorbeeld. Hier geniet je onder andere van cranberrythee en het lekkerste eilander cranberrygebak.

’t Lokaal is een eetwinkel met heel veel lokale, biologische producten. Bij de koffie smul je van heerlijke zelfgemaakte cranberry cheesecake. Bij De Bionier kun ook terecht voor je biologische boodschappen en Terschellinger specialiteiten. Niet naar een grote super in de vakantie, maar lekker lokaal en biologisch eten. En om thuis lekker te kunnen nagenieten is er ook van alles te koop: cranberrycompote, Terschellinger honing, cranberryazijn en Zeekraal schapenkaas met fenegriek bijvoorbeeld.  

Groenhof is een kleinschalig en biologisch cranberry-bedrijf dat wordt gerund door Daan van Zandwijk. Hier worden de cranberry’s nog wel op het eiland verwerkt. Van de cranberry’s worden heerlijke streekproducten gemaakt, van compôte en jam tot azijn en likeur. Schaf ze aan in de zelfpluktuin van zijn zus Suus (alleen in de zomermaanden) of bij Schapenboerderij De Zeekraal.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.