Herfstbieren uit het waddengebied

Categorieën

De natuurgebieden in het Waddengebied kleuren oranje, de Waddenzee wordt wilder en de koude wind raast om je oren. De perfecte tijd om te genieten van een een donker herfstbiertje. Overal in het Waddengebied wordt lokaal bier gebrouwen. En dat is het proeven waard. Zin in een van de vele herfstbieren van de Wadden? Wij lichten er een paar voor je uit.

Texels bock

Texels - Deze bekende brouwerij mag natuurlijk niet ontbreken. Maar niet alleen de beroemde Skuumkoppe is het proberen waard. Ook de herfstbock van Texels moet je proeven. Deze herfstbock is niet voor niets al een aantal keer verkozen tot lekkerste bockbier van Nederland. Door gebruik te maken van geroosterd gerstemout heeft het biertje een aangenaam bittertje. En met zijn dieprode kleur en typische karamelsmaak is het een ideaal biertje in het veranderlijke herfstseizoen.

Lees meer

Bolder Bock

Het Brouwdok - Bij buitendijkse havenbrouwerij Het Brouwdok uit Harlingen weten ze wel wat lekker is. Terwijl ze uitkijken over de Waddenzee experimenteren ze hier met avontuurlijke smaken. Wat leidt tot een ware seizoenheld in de herfst. De kastanjebruin-rode, rokerige dubbelbock smaakt heerlijk na een kleurrijke herfstwandeling. En met een vleugje karamel en rozijnen en een gladde en zachte afdronk schud jij de kou zo weer van je af.

Lees meer

Dubbelbock Napoleon

Helderse Jongens - Bij Stadsbrouwerij Helderse Jongens ga je zomaar even terug in de tijd. Gevestigd in Fort Westoever, een fort uit de Napoleontische tijd, brouwen ze hier bier van nu. Vol van smaak en zo duurzaam mogelijk. 200 jaar geleden bedacht Napoleon het onderkomen van de brouwerij. Niet gek dus dat een van de bieren naar hem is vernoemd. Deze dubbelbock is zwaarder dan een traditionele bock. Met zijn roodbruine kleur, zoete moutigheid en veel karameltonen past hij perfect in het seizoen.

Lees meer

Kâld Kletske Hjerstbok

Brouwerij Dockum - In Brouwerij Dockum worden de speciaalbieren van Kâld Kletske en Dutch IPA op ambachtelijke wijze gebrouwen. De Hjerstbok smaakt precies zoals een herfstbock moet smaken. Vol en romig met een vleugje karamel en gebrouwen met licht gebrand mout. En met zijn kastanjebruine kleur en zijn donkere crèmige schuimkraag is het herfstig genieten.

Lees meer

Geitenbok

Fortuna Vlieland - Op de rand van land en water staat in de duinen Fortuna Vlieland. Een brouwerij waar op basis van eilander ingrediënten geheel duurzaam bier wordt gemaakt. En ook voor de herfst hebben ze een heerlijk biertje gebrouwen. Een met een wel erg toepasselijke naam. Vlielanders werden vroeger plagend ‘geiten’ genoemd. Het verwarmende robijnrode bockbiertje kan dan ook niet anders dan Geitenbok heten. Gebrouwen met puur duinwater, verschillende mouten, Duitse hop, kandij en gist.

  Lees meer

  Blaarkop Weizenbock

  Het Zotte Kalf - In een oude boerderij tussen Winsum en Onderdendam zit Plattelandsbrouwerij Het Zotte Kalf. Alle biertjes worden hier vernoemd naar een koeienras. Zo zal de binding met het platteland er altijd zijn. Een echt herfstbiertje is de Blaarkop. Een echt Gronings ras. En een echt Gronings biertje. Hiet biertje is niet zomaar een bock, maar een Weizenbock. Heerlijk moutig en lichtzoet. En natuurlijk met een gezellige bruine herfstkleur. Een biertje dat de aandacht verdiend.

  Lees meer

  Ontdek meer - verrassende smaken

  Mis niets!

  Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.