Reeks aan waddenfoodroutes in Waddenmagazine

Categorieën

Een journalist op pad die een foodroute fietst of wandelt, de ondernemers en trekpleisters aandoet en hier en daar interviewt, proeft van waddenvoedsel op de route en prachtige foto’s maakt. Het ideale recept voor de gloednieuwe rubriek ‘waddenfoodroutes’ in het Waddenmagazine. Het resultaat van de samenwerking tussen Stichting Waddengroep en het magazine. De eerste uitgave van 2022 is verspreid onder de circa 35.000 leden van de Waddenvereniging, uitgever van het blad.

Stichting Waddengroep heeft de opdracht het beleefbaar maken van puur voedsel van het Waddenland en vanuit de Waddenzee. Om dit te bereiken is de stichting bezig met het ontwikkelen van smakelijke foodroutes langs boeren, producenten, boerderijwinkels, culinaire adresjes en andere trekpleisters op gebied van natuur en cultuur. Het is één van de activiteiten van het programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’, project Waddenvoedsel. Elk kwartaal stelt het Waddenmagazine één van deze routes centraal in hun blad. Abonnees zijn de leden van de Waddenvereniging, maar het magazine is ook verkrijgbaar in de losse verkoop.

De leden van de natuurbeschermings- en milieuorganisatie hebben een hart voor Werelderfgoed Waddenzee. Het is mede in hun belang dat we goed samenwerken met het waddengebied en dat natuur en economie elkaar versterken. De leden van de Waddenvereniging sluiten dan ook naadloos aan bij de ‘groene’ doelgroep die het project Waddenvoedsel wil bereiken. Geen kwantiteit, maar de kwaliteit van waddentoerisme verbeteren! “Het zorgt voor extra exposure van onze activiteiten. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking met de Waddenvereniging. Beide partijen plukken er de vruchten van”, aldus Rens Kalsbeek van Stichting Waddengroep.

Lees het artikel ‘Van haver tot gort’ in de rubriek waddenfoodroutes van het Waddenmagazine.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.