Wieringen: voormalig eiland van smaak

Volgens Jan Rotgans is het westelijke deel van Werelderfgoed Waddenzee het allermooiste deel van het Wad. Visserslatijn? Ontdek het zelf tijdens een van de culinaire tochten die hij organiseert met zijn Johanna II. Iedereen is welkom op zijn schip, kleine groepen, grote groepen en alleenlingen. Jan vertelt aan boord smakelijk over de Waddenzee en de visserij. 

Je kunt met Jan onderweg ook wadlopen om je eigen maaltijd bij elkaar te zoeken. Je ziet hoe alles wordt klaargemaakt. Zelf helpen mag natuurlijk ook. Daarna is het genieten van een eerlijke en biologische maaltijd aan boord. Captain’s diner. Zo lekker kan het Wad zijn. 

Net als andere vissers van het Wadvissersgilde vaart Jan Rotgans niet alleen op de Waddenzee.

Je kunt ook kiezen voor een tocht naar Het Schor. Dit is een overgangsgebied tussen de Waddenzee en de vaste wal. Hier vind je onder meer zilte groenten als zeekraal en lamsoor. Ruik, voel en proef dit bijzondere gebied.

“En dan bellen de mensen de avond van tevoren om te vragen of het wel doorgaat, omdat ze hebben gehoord dat het gaat regenen en waaien. Natuurlijk gaat het door alleen bij harde noordenwind van boven de 7 blijven we thuis.”

Meer ontdekken

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.