Zee en land als inspiratie

Eten in een havenstad die Werelderfgoed Waddenzee als inspiratie heeft. ’t Havenmantsje, tussen zee en stad, biedt altijd een bijzondere ervaring. In welk seizoen je er ook aan tafel gaat. 

De lokale keuken van Restaurant ’t Havenmantsje is gebaseerd op de zee, de kwelder en de vruchtbare landbouwgrond van Noordwest Friesland. Bij Marco en Inez Poldervaart is elk bord een verrassing van smaken. Marco Poldervaart, SVH Meesterkok en de topchef van Friesland, is altijd bezig met het ontdekken van bijzondere producten uit de directe omgeving. Zoals kokkels, mosselen, scheermessen en oesters van het Wad. Daarmee creëert hij niet alleen heerlijke, maar ook mooie gerechten. 

Ook de wijnen die ’t Havenmantsje schenkt, zijn vaak van Friese bodem. Ze komen van de wijngaard Frysling van Douwe en Jantien Broersma. Ze maken in Twijzel ook een mooie Brûswyn (bubbeltjeswijn). Nieuwsgierig? Boek een rondleiding of kom een dagje plukken. Zo leer je meer over de wijnbouw en over wat er allemaal voor nodig is om van druiven een heerlijke wijn te maken.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.