Proef de Wadden in Friesland

Langs de Friese kust zie je goed de overgang van wad en kwelder, de vruchtbare grond voor de landbouw en de koeien. Op de dijken lopen de schapen vrij rond. Het wad levert de oesters en zilte planten. Restaurants laten je op een bord zoet en zout & land en zee proeven. Wandel of fiets door het gebied en duik een plaatselijke eetgelegenheid in. Er wordt hier veel gekookt en gebakken met de bijzondere ingrediënten uit de streek.

Inspiratiekaarten

Dit wil je proeven - Volg deze recepten en proef de Smaak van de Wadden

Frisian Angus met aardappelpuree en wortel

Frisian Angus met aardappelpuree en wortel

Dit recept is een heerlijk hoofdgerecht met een vleugje van het Wad. Bekijk de kookvlog van Enno's Kitchen om te zien hoe je dit gerecht zelf kan klaarmaken. Dat wordt smullen!

Oesters gegratineerd met bier

Oesters gegratineerd met bier

Voor dit recept heb je nodig: oesters, sjalot, eidooiers, gesmolten boter, bosuitjes en deciliter bier. Leuk: Je kunt bij dit gerecht een keuze maken uit diverse soorten bier, zoals witbier, donkere biersoorten óf zelfs bockbier.

Fries suikerbrood

Fries suikerbrood

Een recept met echte Fryske sûkerbôle. Heerlijke zachte wentelteefjes van fries suikerbrood. Lekker als ontbijt of als nagerecht met een bolletje ijs en een flinke schep slagroom!

Polderhummus

Polderhummus

De Kollumer zoete erwt (zoete grauwe erwt) komt sinds 1978 van een tuinder uit Kollum. Lees in dit recept hoe je er heerlijke hummus van kunt maken.

Grauwe Kollumer zoete erwtenburgers

Grauwe Kollumer zoete erwtenburgers

Meer zin in een burger? In dit recept wordt uitgelegd hoe je met de Kollumer zoete erwt een heerlijke burger kunt maken, met slechts enkele ingrediënten.

Quiche met Friese kaas

Quiche met Friese kaas

Friese kaas is natuurlijk heerlijk, Maar verwerkt het is in een recept. Bijvoorbeeld in deze heerlijke quiche. 

Dit wil je lezen - Verhalen om je vingers bij af te likken

Dit wil je beleven - Ervaar de Smaak van de Wadden in Friesland

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.