Wad een verhaal van de kop

Het veelzijdige verhaal van de voormalige Waddeneilanden wordt verteld doormiddel van een (nog te ontwikkelen) app waarop fragmenten te vinden zijn die beluisterd kunnen worden bij verschillende locaties in het gebied. Deelnemende musea leveren de inhoud van deze verhalen aan.

Het verrassende, veelomvattende verhaal van de Kop ontdekken per app. In de app zijn audioberichten te horen, die het verhaal van het landschap vertellen en informatie geven tijdens het fietsen en wandelen op een veilige en duurzame wijze. Zo kun je als bezoeker zonder gids, zelfstandig en zonder aan tijd gebonden te zijn op pad. Informatie over de natuurgebieden, bezienswaardigheden en de geschiedenis van de 3 voormalige waddeneilanden worden in de app verduidelijkt aan de hand van concrete locaties en bewijzen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kennis en kunde van de aanwezige musea in het gebied waaronder het Viking Museum, Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Agrarisch Museum, Museum Oud Anna Paulowna.

Vanuit ondernemers is er behoefte aan het gezamenlijk uitdragen van het gedeelde verhaal. Een app bied hiertoe goede mogelijkheden. Dit zou onderdeel kunnen zijn van een kopbrede samenwerking zoals in het programma Op Kop want een app vergt ook onderhoud en beheer en dient aktueel en relevant te zijn wat tijd en capaciteit met zich brengt.

Bij 1 van de deelnemers die ervaring heeft met het opzetten van (escape) tours is om een offerte gevraagd om de totale kosten inzichtelijk te maken om dit arrangement tot leven te brengen.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.