Dukkah van mosterdzaadjes, zeesla en kruiden

Categorieën

Ingrediënten

100 gram mosterdzaad (geel en/of bruin) 
5 gram gedroogde zeesla 
1 eetlepel venkelzaad 
1 eetlepel komijnzaad 
1 eetlepel korianderzaad 
Naar smaak: grof zeezout 

Werkwijze

Rooster alles behalve het zout in een droge koekenpan. Als de mosterdzaadjes gaan ploppen en de kruiden gaan geuren kun je de pan van het vuur halen, anders worden de mosterdzaadjes bitter. Laat het kruidenmengsel afkoelen en malen het daarna in een keukenmachine. Niet te fijn, het mag best een beetje grof blijven. Voeg vervolgens zout toe. Maal het mengsel nog even heel kort en de dukkah is klaar. Je kunt de dukkah in een afgesloten pot lang bewaren. 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.