Proef het Wad

Dit recept is een heerlijk hoofdgerecht met een vleugje van het Wad. Bekijk de kookvlog van Enno's Kitchen om te zien hoe je dit gerecht zelf klaar kan maken!

Ingrediënten

  • 2 stuk Frisian Angus biefstuk van de Wadden
  • 3 eetlepels boter 
  • 1 kg kruimige aardappelen 
  • 150 ml warme melk
  • 1 bos wortels met loof 
  • 2 takken salie en rozemarijn 
  • 125 ml fond 
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Peper en zout 
  • Citroenschil 

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snij deze in kleine stukken.

2. Kook de aardappelen voor 20 minuten op laag vuur in voldoende zout water. 

3. Snij het loof van de wortels, laat twee vingers breed staan en schil vervolgens de wortels. De dikke wortels kan je het beste halveren in de lengte. 

4. Smelt 1 eetlepel boter in een ruime koekenpan, voeg de fond toe en laat het kort koken. Wanneer de fond verdampt is, bak dan de wortels voor 10 minuten op middelhoog vuur. 

5. Verhit zonnebloemolie in de pan. Bestrooi de biefstuk met een beetje zout en bak beide kanten 2 tot 3 minuten lang. 

6. Voeg vervolgens 1 eetlepel boter, de knoflook, salie en rozemarijn toe en giet de gesmolten boter met een loper over de biefstuk. 

7. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de boter en melk toe, samen met wat fond, citroenschil, peper en zout. Meng vervolgens het geheel met een garde. 

8. Laat de biefstuk rusten op een bord. 

9. Voeg de tomatenpuree toe aan het overgebleven sausje van de biefstuk. Bak dit voor 1 minuut mee en voeg vervolgens de fond toe. Maak van het geheel een saus. 

10. Schep de aardappelpuree op het bord met de wortels ernaast en de biefstuk er bovenop. De saus giet je over de biefstuk heen. 

Bekijk de kookvlog! - (klik op de afbeelding om de video te starten)

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.