Rode kool met cranberry’s en pepertjes

Ingredienten

1 kleine rode kool ongeveer 600 gram
½ theelepel zout
2 eetlepels rietsuiker
1 goudrenet
200 gram  cranberry’s
1 theelepel roze pepertjes
eventueel stukje chilipeper, fijngesneden en van de pitjes ontdaan
enkele takjes tijm

Werkwijze

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem in vieren, haal de harde kern eruit.

Snijd de kool in dunne plakjes, met een mandoline bijvoorbeeld. De kool met het zout in een pan doen een laagje water erop doen en het geheel aan de kook brengen. 

Vuur laag draaien en de cranberry’s met de appel en de roze pepertjes en suiker toevoegen. Laat het geheel zachtjes stoven gedurende een half uur of iets langer, garneer met de tijm.

 

Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel-  Copyright ©2019 voor Visit Wadden 

  • Smaak van de Wadden

  • Alle recepten