Stamppot met zeekraal

Ingredienten

1 kg zilte aardappels, geschild en in stukken   
1 grote ui, gesnipperd
250gr zeekraal,grof gehakt 
30 gr boter, in blokjes 
1 el grove mosterd
50 ml melk
zout en peper
½ tl nootmuskaat
olie om in te bakken                                                      

Werkwijze

Kook de aardappels in een pan water met zout in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Zet apart.

Verhit 1 eetlepel olie in de koekepan en fruit de ui 3 minuten zacht en glazig. Neem de pan van het vuur.

Doe de gebakken ui met de boter,zeekraal en mosterd bij de gekookte aardappels. Verhit de melk in een kleine steelpan en schenk erbij. Voeg de nootmuskaat toe en stamp alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.

 

Suggestie: Deze stamppot is heerlijk met gebakken kabeljauwfilet. Als extra kun je gehakte gerookte zalm door de stamppot roeren.

Smakelijk eten.

 

Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel-  Copyright ©2019 voor Visit Wadden 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.