Wafel van zeesla

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

300 gram zeegroenten, zeesla, zeekraal
100 gram boter
ei
5 eidooiers
2,5 dl. water
150 gram boter
125 gram bloem, gezeefd
eieren
zout en peper

Bereidingswijze

Blancheer de spinazie en zeesla heel kort in kokend water zonder zout en koel op ijswater.
Draai volledig fijn in een blender met een beetje aanhangend water.
Kook de aardappels gaar en laat droogstomen.
Duw door een pureeknijper en vermeng met de roomboter, het hele ei en de eidooiers.
Maak een soezenbeslag door het water met de boter aan de kook te brengen.
Roer er van het vuur af de bloem door en maak dit gaar op een zacht vuurtje.
Voeg van het vuur een voor een de eieren toe en meng dit soezenbeslag door de aardappelpuree.
Breng op smaak met zout en peper en roer er naar smaak de puree van spinazie en zeesla.
Schep de massa in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Verwarm een wafelmaker voor op 200°C.
Spuit er kleine hoopjes van de puree op of gebruik een ijslepel maat 30.
Doe de deksel dicht en bak ze mooi goudbruin.

Serveer met schapen yoghurt en ijskruid en zeewier kaviaar
 

Gerard Voskuilen, Firda

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.