Wieringerboontje met zeekraal, lamsoor en langoustine

Categorieën

Ingredienten

200 gram Wieringerboontjes
100 gram lamsoor, zeekraal of peterselie
langoustines 2-4 per persoon
peper
zout
25 gram basilicum
2 tomaten

Werkwijze

Wel de Wieringerboontjes een nacht in water. Kook de gewelde bonen in het kookvocht gedurende 45 minuten zonder zout. Boontjes in een pan roerbakken met lamsoor en zeekraal of peterselie.

Tomaten ontvellen en in blokjes snijden. Mengen met de dunne reepjes basilicum en olijfolie, en peper en zout uit de molen. Bak de langoustine enkele minuten in de olie. Meng de tomaat door de boontjes samen met de zilte groenten of peterselie. Serveer de langoustines erbij.

 

Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel-  Copyright ©2019 voor Visit Wadden 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.