Vogelspotten op de Wadden

De kijker om je nek, je oren gesperd. Vogelspotten op de Waddeneilanden is thuiskomen met heel nieuwe vinkjes in je vogelboek. Boompiepers, tjiftjafs, nachtegaaltjes, zomertortels. Ook de minder voorkomende bladkonkinkjes en vuurgoudhaantjes zijn te vinden op de eilanden. Het is slechts een piepkleine greep uit de lijst vogels die op de eilanden te spotten zijn. En niet alleen de kleine vliegers vinden hun weg naar de Nederlandse eilanden, ook buizerds, ransuilen of sperwers vinden het hier goed vertoeven. Neem de kijker dus zeker mee op vakantie en hang hem om wanneer je een route loopt langs de vogelkijkhutten in de grasrijke natuurgebieden, of leg je oor te luister wanneer je door de duinen loopt. Mis dan ook de verborgen duinpaadjes naar speciale spotplaatsen in de moerassen niet, die op sommige eilanden te vinden zijn. Je spot er in de warme seizoenen hele zwermen van de allermooiste watervogels. In de winter spot je juist de vogels die blijven overwinteren op de eilanden. Voor vogelaars zijn de Waddeneilanden de place-to-be in de winter.

Wad voor vogels?

Op de Waddeneilanden vind je meer dan 180 verschillende soorten vogels. Wil je weten welke dit zijn? Wij&Wadvogels heeft hier een handige app voor ontworpen. 

Download de Wadvogels app
Voor promotie van de app

De Wadden: Pleisterplaats van miljoenen trekvogels

Het waddengebied is een grensoverschrijdend gebied, boordevol ongerepte natuur. Het is dan ook de perfecte plek voor vogels om even tot rust te komen en gebruik te maken van alles wat dit prachtige gebied ze te bieden heeft. De Wadden worden het hele jaar bezocht door miljoenen trekvogels die deze schat al hebben ontdekt. Maar waarom komen al die vogels naar het waddengebied en wat voor belang hebben de trekvogels bij het waddengebied? Laat je door ons inspireren over de bijzondere trekvogels die hier rondvliegen en de rol van de Wadden hierin!

Meer lezen

Alles over het broedseizoen

Niks beter dan een frisse wandeling door de natuur. Helemaal in de lente, wanneer de bomen groen worden en de temperaturen aangenamer. En niet alleen voor ons een fijn jaargetijde; ook voor de andere bewoners van het waddengebied is de lente van groot belang. Het is namelijk broedseizoen. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden.

Lees meer

Leuke tips

Waar wil je vogelspotten?

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.