Genieten aan de waddenkust

Waddenbeleving bij Den Oever

Bezoek het Waddenbelevingspunt, een fraaie uitkijktoren met uitzicht over het wad. Maar je ziet meer! Vanaf dit punt heb je uitzicht over het Schor, de Waddenzee, de Afsluitdijk, de haven en een lepelaarkolonie op eiland Vogelsand. Tip: Wist je dat dit ook één van de donkerste plekken van Nederland is? Geniet van een prachtige sterrenhemel.

Lees hier het hele verhaal

Wadplaat Balgzand

​Balgzand, een geliefde plek bij talrijke vogels. Aangezien de plek tweemaal per dag droogvalt, waardoor er vele schelpdieren, wormen, garnaaltjes en slakjes te vinden zijn. Een feestmaal voor de vogels dus!

Wil je dit 6000 hectare grote natuurgebied zelf bezoeken? Ga dan onder begeleiding mee met een excursie of tijdens een opendag. Natuur Informatiecentrum Balgzand ’t Kuitje neemt je mee met een vogelexcursie óf met een wadexcursie!

Lees hier het hele verhaal

Bezoekerscentrum De Helderse Vallei

Omringd door het water van de Noordzee en de Waddenzee vind je in de kop van Noord-Holland De Helderse Vallei. Maar dat is niet het enige. Het bezoekerscentrum grenst aan het Mariëndal, waar je zomaar eens een Schotse Hooglander kan tegenkomen. Ga op avontuur in het bos de 'Donkere Duinen', waar je met scherering écht mee moet met een excursie. 

Waar De Helderse Vallei ooit gestart is als bezoekerscentrum en kinderboerderij, is het inmiddels veel meer dan dat.

Lees hier het hele verhaal

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.