Activiteiten op Texel

Texel is een eiland waar je van alles kunt doen. Samen, alleen, met vrienden en ook met kinderen. Alles nodigt uit voor activiteiten op Texel. Een greep uit het grote aanbod.

Fiets of wandel door het Nationaal Park Duinen van Texel, een van de meest bijzondere landschappen van Nederland. Ga zeehonden, vogelsoorten en reptielen spotten. Je komt hier de zeldzaamste soorten tegen. Vind je een gewone fietstocht niet leuk genoeg, kies dan de mountainbike-route. De MTB-route gaat 100 kilometer lang door bossen, duinen en andere plekken waar de natuur het toelaat. Neem je mountainbike mee of huur er een.

Wil je alles weten over wat de Wadden bijzonder maakt, breng dan een bezoek aan Ecomare. Ecomare is alles-in-één: natuurmuseum, zeeaquarium, vogelreservaat, duinpark, bezoekerscentrum en zeehondencrèche. In Ecomare is dus de hele dag van alles te beleven. Ook zijn er excursies voor alle leeftijden. Ga op zoek naar lepelaars of trek een sleepnet door de branding en kijk samen met de gids wat daar allemaal in is gaan zitten.

Ook zijn er hele andere bijzondere activiteiten op texel. Wat denk je van een bezoek aan De Pluktuin bij Oudeschilld? In de Zelfpluktuin kun je wandelen, spelen, je eigen fruit plukken en je mooiste boeket bloemen samenstellen. In de serre, op het terras en in de boerderijwinkel is het eten en drinken van eigen pluk en zelfgemaakt.

Activiteiten op Texel waar je lef voor nodig hebt!

Zoek je een grotere uitdaging, dan is parachutespringen misschien iets voor jou. Bij Paracentrum Texel kun je opleidingen volgen, brevetten halen en tandemsprongen maken. Op een hoogte van 9000 voet spring je samen met je tandemmaster uit het vliegtuig. Je valt 30 seconden lang met een snelheid van 200 km naar beneden, tot de parachute zich opent. Dan zweef je als een veertje naar beneden. Misschien heb je zelfs het lef om vanaf 13.000 voet te springen. Dus bijna 4 kilometer hoogte. Ze zeggen dat een skydive een van de mooiste ervaringen van je leven is.

Ja, dit durf ik

Kijk ook eens bij:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.