Musea op de Wadden

De Waddeneilanden zijn niet alleen rijk aan flora en fauna, maar ook aan musea die jong en oud alles leren over het eilandleven. Duik in de wereld van de zeehond in zeehonden- en bruinvissen-opvang Ecomare. Leer alles over de verdedigingslinie tegen de Russen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Luchtvaart- en Oorlogsmuseum. Zie wat de zee opbrengt aan materialen en verhalen in een echt Juttersmuseum (het zal je verbazen wat er allemaal aanspoelt hier). Of bezoek historische vuurtorens, walvisvaardershuisjes. Drenkelingenhuisjes, wrakken en bunkers in de duinen. Op de Waddeneilanden vind je voor iedereen wel een museum waar je mond openvalt van verbazing. Oeh’s en aah’s gegarandeerd.

Oudheidkamer Texel

Ga even terug in de tijd en waan je in 1599. De Texelse Oudheidkamer is een klein museum in het centrum van Den Burg. De woning uit 1599 is ingericht met meubels en gebruiksartikelen uit de tijd van jaja...je oma's oma.

Lees hier meer

Maritiem Centrum Abraham Fock

Dit is een geweldige ervaring voor jong en oud. Navigeer door het centrum en door de tijd aan de hand van sterren, kompas en kustlijnen. 

Lees meer

Meer musea op de Wadden

Nog meer te doen op de Wadden:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.