Routes in Friesland

Tijdens Dag van het Wad hebben we een aantal fiets- en autoroutes voor je geselecteerd en kun je via voorproefjes op bestaande activiteiten kennis maken met het Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Nergens in ons land vind je zoveel ongerepte natuur. Het is tenslotte niet voor niets uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van Nederland. Ideaal voor een uitgebreide fiets-, wandel- of autotocht. Kies bijvoorbeeld voor een tocht door de rijke natuur van de Friese Waddenkust en ga op ontdekkingstocht. 

Fietsroute: Gemalen verhalen

Fiets tijdens de Dag van het Wad langs langs prachtige Friese Waddenkust. In het Friese landschap liggen honderden, zo niet duizenden waterwerken. Gemalen, sluisjes, overloop en ga maar door. Allemaal om het oppervlaktewater en de grondwaterstand in goede banen te leiden. Kunstwerken op zich, die voor veel mensen onzichtbaar zijn door de ogenschijnlijke vanzelfsprekendheid. Ontdek de mooie Waddenkust van Fryslân op de fiets en stap tijdens de route eens af of fiets een stukje om voor een voorproefje van een Waddenactiviteit.

Bekijk de route

Fietsroute: Rondje Holwerd

Kies tijdens de Dag van het Wad voor de fietsroute langs de unieke Waddenkust. De fietstocht brengt je langs terpdorpen en de allerhoogste terp van de Wadden, om daarna koers te zetten naar de zeedijk. Tap verse melk, voel de zoektocht van twee ijzeren dames, stel je verdekt op in de Kees Weverswadpost en stap eens af voor een leuke Waddenactiviteit. Onderweg geniet je van de ruimte, de wind in je haren en de prachtige Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. 

Bekijk de route

Autopuzzeltocht van Lauwers tot Wad

Ontdek het Lauwersmeergebied op een bijzondere manier! Ga tijdens Dag van het Wad gezellig een dagje met de auto op pad en ontdek je weg door het Lauwersmeergebied. Je komt onderweg allerlei leuke plekjes tegen waar een bijzonder verhaal bij hoort. Je rijdt langs het Lauwersmeer en komt alles te weten over de geschiedenis van de Lauwerszee. De puzzeltocht bestaat uit een compleet pakket met een uitgebreide routebeschrijving, achtergrondinformatie over de Lauwerszee, tal van interessante weetjes en informatie over de verschillende locaties waar de route langs gaat. Maak tijdens de autopuzzeltocht kennis met het waddengebied en ga op ontdekkingsreis!

Bekijk de route

Ontdek meer - Routes tijdens Dag van het Wad

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.