Routes in Noord-Holland

Tijdens Dag van het Wad hebben we een aantal fiets- en autoroutes voor je geselecteerd en kun je via voorproefjes op bestaande activiteiten kennis maken met het Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Nergens in ons land vind je zoveel ongerepte natuur. Het is tenslotte niet voor niets uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van Nederland. Ideaal voor een uitgebreide fiets-, wandel- of autotocht. Kies bijvoorbeeld voor een route langs de Waddenkust van Noord-Holland waar je onder andere fietst door het natuurgebied Vatrop!

Route: Genieten op Wieringen

Fiets tijdens Dag van het Wad over het voormalige eiland Wieringen. De route begint in Den Oever, waar je bij het Waddenbelevingspunt kunt genieten van prachtig uitzicht over de Waddenzee. Wandel een stukje door het Robbenoordbos/Dijkgatbos en laat je verrassen door de vele paddenstoelen. Ga vervolgens Wad-slijkgapers en mantels beschilderen bij Eilandmuseum Jan Lont.

De route eindigt weer in Den Oever, waar je bij de Zingende Wielen van een speciaal Dag van het Wad 3 gangen menu kunt genieten met ingrediënten van en rondom het Wad!

Bekijk de route

Route: Zuidelijk Texel

Fietsen op het waddeneiland Texel. Met deze route ontdek je het zuidelijke deel van Texel. Geniet naast de prachtige uitzichten op dit eiland, ook van de vele bezienswaardigheden. Bezoek Prins Hendrik Zanddijk, laat je verrassen in Museum Kaap Skil in Oudeschild, duik in de wereld van de zeehond in zeehonden- en bruinvissenopvang Ecomare én eet een visje bij De Oude Vismarkt op Texel.

Bekijk de route

Kustroute

Stap de auto in en ontdek de kust van Petten tot aan Den Helder. Stap uit en waai heerlijk uit in Callantsoog óf Julianadorp aan Zee. Je kunt hier heerlijk genieten bij één van de strandtenten. Toe aan een activiteit? Land van Fluwel is leuk voor jong en oud, ga de uitdaging aan van het blotevoetenpad. Bezoek duurzaamheidscentrum De Helderse Vallei waar je in een mini expositie meer te weten komt over het Wad. Óf laat je verrassen in de prachtige groene oase bij Hortus Overzee. Ga tijdens Dag van het Wad mee met de rondleiding!

Bekijk de route

Ontdek meer - Routes tijdens de Dag van het Wad

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.