Routes in Groningen

Tijdens Dag van het Wad hebben we een aantal fiets- en autoroutes voor je geselecteerd en kun je via voorproefjes op bestaande activiteiten kennis maken met het Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Nergens in ons land vind je zoveel ongerepte natuur. Het is tenslotte niet voor niets uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van Nederland. Ideaal voor een uitgebreide fiets-, wandel- of autotocht. Kies bijvoorbeeld voor een tocht door de rijke natuur van de Groninger Waddenkust en ga op ontdekkingstocht. 

Fietsroute: Groninger Wadden

Fiets tijdens de Dag van het Wad langs langs prachtige Groninger Waddenkust. Kies ervoor om de volledige route van 123 kilometer te fietsen in twee of drie dagen en slaap langs de mooie Waddenkust of sla wat eerder af en fiets een gedeelte van de route. Geniet onderweg van de ruimte, het landschap en de bijzondere cultuurhistorie die Groningen te bieden heeft en stap onderweg eens af om een voorproefje van de Waddenactiviteiten te ervaren. 

Bekijk de route

Fietsroute: Eems-Dollard

Kies tijdens de Dag van het Wad voor een weekendtocht langs de unieke zeearm van de Waddenzee, de Eems-Dollard. De volledige route iss113 kilometer, maar speciaal voor Dag van het Wad heeft Eemsdelta een kortere route gerealiseerd. Fiets op 26 juni door Eemsdelta en stap eens af voor een leuke Waddenactiviteit. Onderweg geniet je van de ruimte, het landschap en de bijzondere cultuurhistorie die Groningen te bieden heeft!

Bekijk de route

Autopuzzeltocht Groningen

Ontdek Groningen op een bijzondere manier! Ga tijdens Dag van het Wad gezellig een dagje met de auto op pad en ontdek je weg door Groningen al puzzelend. Je komt onderweg allerlei leuke plekjes tegen waar een bijzonder verhaal bij hoort. Je rijdt langs statige borgen, door pittoreske dorpjes, en over eeuwenoude wierden. De puzzeltocht bestaat uit een compleet pakket met een uitgebreide routebeschrijving, achtergrondinformatie over Het Hogeland, tal van interessante weetjes en informatie over de verschillende locaties waar de route langs gaat. Maak tijdens de autopuzzeltocht kennis met het waddengebied in Groningen en ga op ontdekkingsreis!

Bekijk de route

Autopuzzeltocht van Lauwers tot Wad

Ontdek het Lauwersmeergebied op een bijzondere manier! Ga tijdens Dag van het Wad gezellig een dagje met de auto op pad en ontdek je weg door het Lauwersmeergebied al puzzelend. De route 'Van Lauwers tot Wad' neemt je mee door de geschiedenis en ontwikkeling van één van de meest bijzondere gebieden van Nederland: het Lauwersmeergebied. De route heeft de naam 'Van Lauwers tot Wad' gekregen, de Waddenzee en de ooit eens grote rivier: De Lauwers hebben immers samen de Lauwerszee doen ontstaan. Hoe, wanneer en met welke gevolgen zul je tijdens deze tocht ontdekken.

Bekijk de route

Ontdek meer - Routes tijdens de Dag van het Wad

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.