Kustroute Noord-HollandStap de auto in en ontdek de kust van Petten tot aan Den Helder. Stap uit en waai heerlijk uit in Callantsoog óf Juliandorp aan Zee. Je kunt hier heerlijk genieten bij één van de strandtenten. Toe aan een activiteit? Land van Fluwel is leuk voor jong en oud, ga de uitdaging aan van het blotevoetenpad. Bezoek duurzaamheidscentrum De Helderse Vallei waar je in een mini expositie meer te weten komt over het Wad. Óf laat je verrassen in de prachtige hortus bij Hortus Overzee. Ga tijdens Dag van het Wad mee met de rondleiding!

Dit ga je zien

Startpunt: Sint Maartenzee
1

Palendorp Petten

Als je in Petten aan Zee bent ga dan zeker even kijken bij het monument Palendorp op het strand ter hoog­te van de Berg­eend­straat. Dit fraaie kunstwerk bestaat uit een 160 palen van zes tot twaalf meter lengte. De palen staan in de vorm van tien huizen en een kerk. Het is een herinnering aan het oude Petten, wat lang geleden werd overspoeld door de zee.

Palendorp Petten
2

Land van Fluwel

Ervaar de tulpenpracht bij Land van Fluwel. In het voorjaar is de tulpenpracht bij Land van Fluwel op z’n mooist! Vanaf de 11 meter hoge uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de bloembollenvelden in de omgeving.

Land van Fluwel
3

Strandpaviljoen Woest

Een vakantie in Callantsoog is niet compleet zonder bezoek aan Strandrestaurant WOEST. Naast de zon, de zee en het strand is het de ambiance, goede kaart, lekkere wijnen en uitstekende service die een bezoek aan WOEST zeker de moeite waard maken. Zij zijn in 2014 niet voor niets uitgeroepen tot beste strandtent van Noord-Holland. In combinatie met een verblijf bij Zon Zee Strand bieden wij met WOEST diverse gezellige arrangementen aan. Blijf op de hoogte en kijk op zonzeestrand.nl voor de mogelijkheden. Adres: Kiefteglop 13 – Callantsoog (eerste strandopgang)

Strandpaviljoen Woest
4

Zwanenwater

Achter de duinenrij, even ten zuiden van Callantsoog ligt het natuurgebied "Het Zwanenwater". Het landschap bestaat uit duinen, vlakten, moeras, dennenbos en twee, met begroeiing omzoomde meertjes. De Vereniging Natuurmonumenten in Nederland beheert het gebied. Via een wandelroute, van 2 of 4½ km, krijgt de bezoeker een beeld van het landschap en de veelzijdigheid aan planten en vogels. Honden zijn niet toegestaan. Leden van Natuurmonumenten hebben gratis toegang. Niet-leden betalen € 3,00 bij de ingang (automaat). Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Zwanenwater
5

Juttersmuseum Callantsoog

Kom naar het nieuwe Jutters- en Kunstmuseum Callantsoog! Heeeeeel veel aparte jutvondsten; goud en amber, bommen en granaten, en nog veel meer geheime vondsten. En…..de babyzeemeermin van Callantsoog moet u gezien hebben! U kunt uw bezoek combineren met een wandeling langs het strand of door het natuurgebied de Zandpolder. Sluit uw bezoek af met een kop koffie of thee in het Jutterscafé.

Juttersmuseum Callantsoog
6

Strandrestaurant Paal 6

ekker even uitwaaien, een hele dag vertoeven of van de zonsondergang genieten op het strand? Bij Paal6 ben je van harte welkom voor koffie, borrel, lunch of diner. Ook hebben we heerlijke gerechten buiten de kaart om. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op onze website www.paal6.nl of kom gezellig langs en laat je door ons in de watten leggen.

Strandrestaurant Paal 6
7

Fort Kijkduin

Vergaderen op Fort Kijkduin is een bijzondere ervaring. Afhankelijk van uw wensen en aantal deelnemers hebben we een aantal bijzondere plekken op het fort om te vergaderen. Voor reserveringen en andere wensen kan er contact opgenomen worden met 0223-612366 of via info@fortkijkduin.nl. Bij het vergaderen kan er koffie, thee, koek, lunch of buffet worden toegevoegd. Tip: Onderbreek of wissel je vergadering af met één van de activiteiten, die op het fort aangeboden worden!

Fort Kijkduin
8

Fort Westoever

Fort Westoever is rond 1825 gebouwd om het aangelegde Noord-Hollands kanaal te verdedigen tegen aanvallen op de haven van Den Helder. Hedendaags is er van alles te beleven op het fort en het omliggende terrein.

Fort Westoever
Eindpunt: Den Helder

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.