Ontdek de kunstprojecten in het Waddengebied

In het Waddengebied vind je veel verschillende kunstprojecten. Bijzondere bouwwerken, interessante routes en prachtige fotoportretten. Dankzij de indrukwekkende vergezichten en bijzondere dorpen en steden, is het een grote inspiratiebron voor verschillende kunstenaars. Eén van de intiatiefnemers van deze bijzondere projecten is Oerol-oprichter Joop Mulder. Met zijn Sense of Place schoten er al verschillende kunstobjecten uit de grond. Zoals de inmiddels bekende beelden van Wachten op Hoog Water in Holwerd, de Terp fan de Takomst in Blije of de routes Gemalen Verhalen en Bildtstars en Eigenheimers.

Er valt nog meer te ontdekken langs de Wadden! Ga je mee op ontdekkingstocht?

Wachten op Hoog Water

“Wachten op hoog water” is een beeld van Jan Ketelaar. Het beeld bestaat uit twee, van metaal gelaste, vrouwen van vijf meter hoog. Een volle vrouw en een dunne vrouw. Ze kijken uit over zee. Het beeld gaat over de zoektocht naar balans en uitwisseling. De beelden staan op de Nieuwe Zeedijk in Holwerd. 

Meer informatie

De Hemelpoort

Kunstwerk ‘De Hemelpoort’ markeert de precieze plek van het meest noordelijke puntje van Groningen. ‘De Hemelpoort’ is een indrukwekkende 2,5 meter hoge poort van cortenstaal. Door blootstelling aan het weer (en daar is hier voldoende van), heeft de poort zijn roestbruine kleur gekregen. De Groningse kunstenaar René de Boer noemde zijn poort eigenlijk ‘Poort Kaap Noord’, maar ‘De Hemelpoort’ werd al gauw favoriet in de volksmond. 

Ontdek de Noordkaap

Bildtstars & Eigenheimers

Bildtstars en Eigenheimers is een foto- en verhalenroute langs de Waddenkust, voorbij reusachtige portretfoto’s van aardappelboeren midden in het landschap. Zo krijgen de boeren en hun families een gezicht. Welk verhaal willen zíj vertellen over het land dat zij bewerken? Over hun cultuur en hun leven? Bekijk de Waddenkust door de ogen van de lokale aardappelboer aan de hand van portretten in beeld in geluid.

Ontdek deze bijzondere route

De tempel van Ids Willemsma

Langs de Friese Waddenkust, in het dorpje Marrum, vind je de Dijktempel. In 1993 werd dit bijzondere bouwwerk van kunstenaar Ids Willemsma onthuld. Eenmaal aangekomen op de zeedijk, kan je niet alleen genieten van een fraai kunstwerk, ook het schitterende uitzicht over de Waddenzee mag er zijn. 

Meer over de Dijktempel

Kunstzinnige routes - Ontdek de routes van Sense of Place

Ontdek kunst in het Waddengebied

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.