Groene Bucketlist Ameland

Wil jij ook duurzamer reizen? Maar wel het ultieme vakantiegevoel beleven en ook nog eens een steentje bijdragen? Wij gingen zelf op pad en zo ziet een duurzaam weekend op Ameland eruit! Wij kunnen je alvast verklappen...dit wil je doen!

1) De reis begint al op zee

Zoals ze zeggen. Een goed begin is het halve werk! En dat is zeker helemaal waar. Want er is geen beter begin van de vakantie te bedenken dan een heerlijke rustige boottocht met een geweldig uitzicht over de zee. Wind door je haren, in de verte zie je zeehonden hun middagdutje doen op één van de zandplaten en zeemeeuwen maken dat laatste beetje perfectie nog even compleet met hun nieuwsgierige dansjes boven het dek. Je hoeft even helemaal niets, alleen maar te genieten. 

Meer info over de overtocht

2) Hotel & Restaurant Nobel

Bij aankomst in dit hotel kun je gelijk genieten. Neem een 'Nobeltje' aan de bar of geniet van een huisgemaakt gebakje of bonons bij de openhaard. Heb je nog geen hotel geboekt? Je kunt hier sfeervol overnachten in het designhotel Nobel of kies je voor de prachtige kerksuites?

Lees hier snel meer

3) Laat je meenemen door de wind

Ben je opzoek naar iets actiefs? Krijg dan een heerlijke adrenaline kick tijdens het strandzeilen , powerkiten of surfen! 

Powerkiten | Golfsurfen | Strandzeilen

Lees snel meer

4) Strandwandeling

Sluit de dag af met een strandwandeling en geniet van de culinaire kaart bij strandpaviljoen Sjoerd!

Lees snel meer

6) Natuur Belevingstocht

Ga 2,5 uur met een gids op pad. En ontdek alles over het Wad, het ontstaan van de Waddenzee, haar bedreigingen en de voedselketen.

Boek nu!

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.