Twee voedselveranderaars uit Waddengebied in de prijzen

Categorieën

De meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland zijn bekend! En twee van onze partners in het Waddengebied staan in die Top100. Annette van Ruitenburg van Stichting Waddengroep en programma Waddengastronomie en Niels Grootenboer van Coöperatie de Graanrepubliek zetten zich in voor beter, eerlijker en lokaler eten en drinken. En dat wordt gezien door de achtkoppige jury.

Zij selecteerden changemakers en gamechangers uit de foodwereld die het verschil maken. Ze werden geselecteerd aan de hand van een aantal criteria: daadkracht, innovatie, delen, en people, planet, profit. We zijn supertrots op 'onze' veranderaars uit het Waddengebied! Naast deze twee toppers zijn er natuurlijk nog een heleboel andere mensen in ons gebied die zich inzetten voor eerlijker, beter en lokaal eten en drinken. Zowel producenten als ondernemers en chefs.

Wie zou jij willen aandragen voor in dit lijstje? Het kan binnenkort: meld jouw favoriet zelf aan via www.food100.nl. Hopelijk komen we dan volgend jaar met een nog grotere selectie uit het Waddengebied in deze mooie lijst.

Meer lezen over de Smaak van de Wadden? - Bekijk dan deze pagina’s eens

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.