Inspiratiekaarten en foodroutes

Bevlogen ondernemers zijn bezig met waddenvoedsel en culinair toerisme met een minimale voetprint. Waar vind je deze heerlijkheden en ondernemers? Ontdek het op de inspiratiekaarten en foodroutes. Ga op pad en ontdek de rijke smaak van de Wadden. Ben je al in het gebied? In iedere regio is er genoeg lekkers te vinden. Van wegkraampjes tot restaurants en van boerdeijwinkels tot innovatieve keukens. Waar ontdek jij de smaak van de Wadden?

Foodroutes

Het Waddengebied: nergens in ons land vind je zoveel ongerepte natuur. Ideaal voor een uitgebreide fiets-of wandeltocht. Door het hele gebied vindt je de mooiste routes. En ook de lekkerste routes. Want hoe leuk is het, als je tijdens je reis je tassen kunt vullen met allerlei lokaal lekkers. En onderweg te stoppen bij de leukste boeren, wegkraampjes, boerderijwinkels en restaurants. Trek de natuur in en proef van al het lekkers dat je onderweg tegen komt.

Bekijk de foodroutes

Inspiratiekaarten

Deze inspiratiekaarten bieden een overzicht van de streekproducten in het gebied. Van boerderijwinkels tot horeca, afgewisseld met de mooiste landschappelijke plekken. Wat heeft de ontwikkeling van het landschap betekend voor de voedselproductie in deze regio? Lees het bij de onderstaande inspiratiekaarten.

Waddenkust Noord-Holland

Waddenkust Friesland

Waddenkust Groningen

Waddeneilanden

De inspiratiekaarten zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.