Duurzaam? Hoe? Waarom dan?

Omdat we in een veranderende wereld zitten, om ons steentje bij te dragen en vooral om bezoekers te trekken die hier grote interesse voor hebben. Een bezoeker die hier waarde aan hecht, juist voor het gebied komt en met een gezonde blik naar de toekomst kijkt. Het hoeft lang niet altijd moeilijk te zijn. Soms zijn kleine stappen snel gezet. 

Inspiratie en kennis

Als ondernemer in het Waddengebied ben je vast en zeker bewust van het unieke en kwetsbare gebied waarin we leven en werken. Je zet misschien wel al stappen waarbij je kiest voor een circulaire aanpak. Wil je nog meer weten wat er kan? Of sta je aan het begin en wil je gewoon eens oriënteren? Op deze pagina vind je een aantal onderwerpen die inspiratie en kennis bieden om een stap verder te gaan. Bij elk onderwerp is aangegeven wat de opties zijn en welke kennispartner hier aan verbonden is. 

Deze pagina is in ontwikkeling. Tips en aanbeveling kan je doorgeven info@visitwadden.nl.

Meer doen met UNESCO Werelderfgoed - Slide naar links om je keuze te maken

Duurzaam en circulair vervoer, verblijf en vermaak - Slide naar links om je keuze te maken

Aanspreekpunt circulair ondernemen Friesland: Hanneke Schmeink 

Bel 06 27 27 07 69 of email hanneke.schmeink@circulairfriesland.frl
 

Aanspreekpunt vitalisering verblijfsrecreatie Noord-Holland: Maaike Steltenpool

Bel 06 19 38 27 07  of email toerisme@dekopwerkt.nl

 

Waddenvoedsel & Groene (opruim)acties - Binnenkort te lezen

Subsidiemogelijkheden

Het Waddenfonds investeert in initiatieven en projecten die de ecologie en duurzame economische ontwikkeling van het Waddengebied versterken. Op verschillende thema’s, zoals Duurzame recreatie en toerisme en Budget Lokale Innovaties, zijn er mogelijkheden. Volg het Waddenfonds om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden of zoek rechtstreeks contact voor het toetsen van ideeën.

Meer informatie

Verder lezen?

  • Wij zijn Wadden

  • Checklist Groene Ondernemers

    Laat zien hoe duurzaam jouw onderneming is!